Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Здравейте отново :) Днес направих тортичката. Сиропирах блатовете с малко топло подсладено мляко с какао, но около 1/2 чаша и за 2-та блата. Крема направих с млечен шоколад, а не с черен. Блатовете се пекат точно 20 мин. Има страхотен лек вкус на орехи благодарение на домашно приготвеното орехово олио- това най-много ми хареса в цялата торта- няма парченца ядки, а само аромат :) Страхотна стана, браво на Илария!!! :)))
Искам да я направя вдругиден, но искам да попитам: не се сиропират блатовете? Струва ми се, че само крема няма да я направи достатъчно сочна.
Забравих да напиша, че се пече около 40-ина минути максимум (проверявайте с клечка), за да не стане сух сладкиша.
Днес направих сладкиша, но с маргарин вместо масло.Малко увеличих брашното, защото ми се стори много течна сместа (все пак в маргарина има вода). Стана много вкусно, има силен аромат на какао, каквато е и целта, де :) Аз изчаках и глазурата, и сладкиша да изстинат, за да ги смеся- иначе глазурата е много течна. Много добре ми се получи :)
Аз сложих стар лук и малко черен пипер и стана много вкусно :)