Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Слънчицето, ще се опитам да ти обясня- дано да ме разбереш.Вземаш си една макара и обикаляш блата с издърпания конец, за да видиш колко да е дълъг. Оставяш си и поне по 10-ина см. от двете страни, които си увиваш около показалците. Наместваш конеца според това на 2 или 3 блата искаш да е разделен. С увитите с конец показалци и палци кръстосваш ръце и дърпаш навън от блата. Така конеца се впива в блата и го разрязва. Офф, звучи мн странно, дано да си ме разбрала. Ако не, става и с нож :))
Колко масло се слага? Липсва в продуктите. И какво количество се получава?
Онзи ден пак правих тортата, но малко я промених. Прибавих направо жълтъците към маслената смес,а после и захарта и пак ми се получи. Нямах кафе и сложих 1 пакетче нес. Добавих и една голяма заквасена сметана (400гр. на Данон). Крема стана повече като количество, по-кремообразен и стегнат и много вкусен. Бисквитите бяха от обикновените на "Изгрев"- 2 големи пакета от по 190 гр. Получи се страхотно. Всички искаха допълнително :)
Смятам да ги правя, но да попитам. Меда ми е леко захаросан. Става ли така или трябва да го разтопя да е по-течен? Надявам се на скорошен отговор :)
Да, Мариан, точно така. Успех! ;)
Малко стана като кекс и очаквах да е по-сочно, но става за ядене
Ива, да, сладкото потъва малко, но и сместа за блата става доста плътна. Ако на дъното сложиш хартия за печене, не се притеснявай за тавата ;)
Аз писах, че блата става 100%, защото единия път падна малко жълтък при белтъците, което е недопустимо и аз се отчаях, че няма да се надигне блата. Но пак се получи. Яйцата е желателно да са на стайна температура, дори леко топлички, за да се надигнат. Това важи за всички сладкиши.
Много вкусна стана. Само малко я промених- сложих колбас, а пропуснах гъбите, за да може и малката да яде. Е, не е зеленчукова, но е доста вкусна! :)
Много вкусна тортичка!Става доста сладка- има и захар, и конфитюр, и течен шоколад. Но който обича по-сладко, това е неговата торта. Става много бързо и лесно. Опитайте я!
Невероятна торта!Много добре ми се получи.Блатовете много лесно се разрязоха с конец и като се намаже между тях с крема,става много сочно!Чудесна е!Пробвайте я :))
Страхотен сладкиш!Евтин е,много лесен за направа,опече се за 10-15 мин.Като се сиропира и намаже със сметана,ставааа чуден.Само да добавя,че към сметаната добавих и 2 с.л. пудра захар и украсих с малко разтопен течен шоколад и стана много по-добре.Препоръчвам ви го,няма да съжалявате :)
Да не говорим,че снимката няма нищо общо-все пак това е сладкиш,намазан със сметана,а и никъде няма лимони :(
На мен ми стана клисав :( Разтворих 2 пакетчета 3 в 1 на Нескафе и 2 дозички само нескафе в малко вода и сместа ми стана по-течна.Съответно чаках повече време да се опече,а от содата изобщо не се надигна.Мислех си,че ще стане хубав пухкав блат с аромат на кафе,а то-подметка.Е,беше вкусно,но не е това,което очаквах :(
Тортата става много пухкава благодарение на разбитите на сняг белтъци в блата.За крема обаче като разбих жълтъците с брашното и ми се получи една топка тесто.Но като сложих в съда малко от врялото мляко и разбърках,се оправи.После добавих това към останалото мляко и крема се получи :)Аз направих 2 блата и ми остана крем.Намазах остатъка върху тортата,а отгоре-белтъците.Много лека и пухкава тортичка :) ПП: И не се слага мазнина!
Разтворимото кафе на прах ли се слага или се разтваря в малко вода предварително?
Може ли жълтъците да не претърпяват топлинна обработка? Знам, че е по-добре, но се опасявам да не се сготвят и да станат на парцалчета. А и ние и друг път сме яли сурови яйца в десертите и нищо ни няма :)
Да споделя опит :) Направих тортичката и реших да сложа кис.мляко "На баба" 4,5 % като по-гъсто и вкусно, но сместа ми стана много гъста и добавих малко вода.Но иначе канелата придава страхотен вкус (аз лично я обожавам). Всички много харесаха тортата.