За да се разбият по-добре белтъците, се слага ЩИПКА сол. Това важи за всяка рецепта с разбити на сняг белтъци. И трябва яйцата да са на стайна температура- друг важен фактор за бухване.
Днес го направих. Искам да ви кажа, че страшно много бухва. На мен почти ми излезе от тавата- наду се до ръба и стана като гъба отгоре. Самата смес става много пухкава заради белтъците, а и цяло пакетче бакпулвер има... Но като изстина, спадна доста. И въпреки това остана крехко. Като се сиропира със сока, става доста сочно- за мен това си е чисто реване, но много вкусно. Става лесно, евтино е и вкусно :)
Такааа,направих сладкото :) Стана мааалко по-гъстичко отколкото исках, но пак ще се изяде :) Реших да добавя и малко канела- обожавам тази подправка. И не сбърках. Аромата е невероятен.
Много ми хареса и на мен, на нас де :) Само че аз добавих една малка сметана за готвене- 200 гр., с която поливах пластовете картофи и малко готова подправка за барбекю в запръжката. Шунката замених със свински гърди, а зехтина- с олио. Стана ЧУДЕСНО!!! Общо взето, при запеканките може да се импровизира много. Действайте смело и се наслаждавайте на резултата :))
За първи път пробвам тази комбинация мед-свинско месо и съм очарована. Пържолките станаха много крехки и ароматни. В маринатата добавих горчица и вино, а вместо зехтин и оцет сложих съответно олио и лимонов сок. Опитайте и вие, няма да съжалявате :)
Ами не е това,да ти кажа. Тавата е някъде 26 см диаметър и се надигна, но после спадна като изстина. А глазурата още при разтапянето не се получи нещо- маслото се втечни,а шоколада се втвърди, а бърках непрекъснато :( Така или иначе се изяде тортата, но далееееч беше от очакванията ми :(
Изключително недоволна съм от рецептата :(((( Нищо се стана :( Блата бухна първоначално, но като поизстина и спадна доста, стана около 1 пръст. Исках да го разрежа и да намажа между блатовете със сладко с малко ром за аромат, но нищо не стана. Глазурата се втвърди, не можах да намажа сладкиша, добре, че взех голяма опаковка течен шоколад от 400 гр, та замазах някакси положението. А като постоя малко в хладилник, отгоре стана като камък и се нацепи :(((( Ужас!!! :( Очаквах нещо далеч по-вкусно. Няма да повторя рецептата и ще си я изтрия от списъка!!! :((( Не правете тортата!!! Ще съжалявате!!!
Изглежда ми добре+допълнителното брашно, разбира се :))) Може ли тестото да се разточи и да се изрежат кръгчета с чаша, например? Подходяща ли е консистенцията на тестото за тази операция?
Слънчицето, ще се опитам да ти обясня- дано да ме разбереш.Вземаш си една макара и обикаляш блата с издърпания конец, за да видиш колко да е дълъг. Оставяш си и поне по 10-ина см. от двете страни, които си увиваш около показалците. Наместваш конеца според това на 2 или 3 блата искаш да е разделен. С увитите с конец показалци и палци кръстосваш ръце и дърпаш навън от блата. Така конеца се впива в блата и го разрязва. Офф, звучи мн странно, дано да си ме разбрала. Ако не, става и с нож :))
Моите коментари