Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Ами на същия принцип- слагате съда със сместа в по-голяма тавичка с вода и печете във фурната.
За да се разбият по-добре белтъците, се слага ЩИПКА сол. Това важи за всяка рецепта с разбити на сняг белтъци. И трябва яйцата да са на стайна температура- друг важен фактор за бухване.
Забравих да добавя за печенето. За това време и на тези градуси не стана почти нищо. Пекох някъде 40 мин на около 180 градуса. Следете си процеса.
Днес го направих. Искам да ви кажа, че страшно много бухва. На мен почти ми излезе от тавата- наду се до ръба и стана като гъба отгоре. Самата смес става много пухкава заради белтъците, а и цяло пакетче бакпулвер има... Но като изстина, спадна доста. И въпреки това остана крехко. Като се сиропира със сока, става доста сочно- за мен това си е чисто реване, но много вкусно. Става лесно, евтино е и вкусно :)
Рецептата ми харесва, но смятам да заменя малините с други плодове, банани например. Иначе блата и крема звучат добре :)
Такааа,направих сладкото :) Стана мааалко по-гъстичко отколкото исках, но пак ще се изяде :) Реших да добавя и малко канела- обожавам тази подправка. И не сбърках. Аромата е невероятен.
Много ми хареса и на мен, на нас де :) Само че аз добавих една малка сметана за готвене- 200 гр., с която поливах пластовете картофи и малко готова подправка за барбекю в запръжката. Шунката замених със свински гърди, а зехтина- с олио. Стана ЧУДЕСНО!!! Общо взето, при запеканките може да се импровизира много. Действайте смело и се наслаждавайте на резултата :))
За първи път пробвам тази комбинация мед-свинско месо и съм очарована. Пържолките станаха много крехки и ароматни. В маринатата добавих горчица и вино, а вместо зехтин и оцет сложих съответно олио и лимонов сок. Опитайте и вие, няма да съжалявате :)
Ами не е това,да ти кажа. Тавата е някъде 26 см диаметър и се надигна, но после спадна като изстина. А глазурата още при разтапянето не се получи нещо- маслото се втечни,а шоколада се втвърди, а бърках непрекъснато :( Така или иначе се изяде тортата, но далееееч беше от очакванията ми :(
Изключително недоволна съм от рецептата :(((( Нищо се стана :( Блата бухна първоначално, но като поизстина и спадна доста, стана около 1 пръст. Исках да го разрежа и да намажа между блатовете със сладко с малко ром за аромат, но нищо не стана. Глазурата се втвърди, не можах да намажа сладкиша, добре, че взех голяма опаковка течен шоколад от 400 гр, та замазах някакси положението. А като постоя малко в хладилник, отгоре стана като камък и се нацепи :(((( Ужас!!! :( Очаквах нещо далеч по-вкусно. Няма да повторя рецептата и ще си я изтрия от списъка!!! :((( Не правете тортата!!! Ще съжалявате!!!
Бях намерила в Кауфланд Варна.Лятото беше.
Абсолютно, бухва от разбитите белтъци. И в други сладкиши, в които има белтъци на сняг, блата става пухкав.
Така като гледам, трябва да е за сиропа- захарен сироп се прави от захар и вода :)
Ще направя скоро и ще пиша как е станало. Но смятам да сложа прахче ванилия, защото нямам шушукла, дано стане :)
Не е ли малко 1 ч.ч. вода за килограм захар?
Добавено е впоследствие. Ако го пишеше, нямаше да питам.
Изглежда ми добре+допълнителното брашно, разбира се :))) Може ли тестото да се разточи и да се изрежат кръгчета с чаша, например? Подходяща ли е консистенцията на тестото за тази операция?
Слънчицето, ще се опитам да ти обясня- дано да ме разбереш.Вземаш си една макара и обикаляш блата с издърпания конец, за да видиш колко да е дълъг. Оставяш си и поне по 10-ина см. от двете страни, които си увиваш около показалците. Наместваш конеца според това на 2 или 3 блата искаш да е разделен. С увитите с конец показалци и палци кръстосваш ръце и дърпаш навън от блата. Така конеца се впива в блата и го разрязва. Офф, звучи мн странно, дано да си ме разбрала. Ако не, става и с нож :))