Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

При запържените лук и бекон. Не можете ли да четете- 3-ти абзац, 1-во изречение.
Тортата е невероятна- ефектна и вкусна! За форма с диаметър 24 см. аз сложих 200гр. бисквити, 125гр. масло... общо взето х2 без лешниците, но може и тях да удвоите. Относно блатовете- по 300 и малко мл. сметана (за цялата торта- 1л.) и без мляко (става много смес за този диаметър- ако се ползва 26 см. може и да се събере), захар (бяла) само при черния шоколад. Препоръчвам я- ще изненадате приятно гостите си, а и себе си! :)))
Че защо да не може :))) Само, че препоръчвам да се овалят в канела+какао или канела+захар+брашно. Пишете после как е станало. Успех! :)
Течна сладкарска сметана
Блата е само един и е най-долу. Следват 3-те крема един върху друг след стягане на предходния, естествено.
Рокфор е синьо сирене.
Не е бисквитена торта, а по-евтин вариант на крем Тирамису, който никак не е евтин в оригинал. Който иска да го пробва- вкусно е, без значение как се казва :)
Много вкусни стават. Препоръчвам ги.
"Връз" означава "върху"!
Тортата е сносна. Да уточня- бакпулвера е 1 пакетче от 10 гр., за да не мерите. А сметаната- да не би да трябва да е повече? Аз сложих една опаковка от 200 мл. и се покри добре отгоре и отстрани, а с 4 пъти по-малко...ще бъде суха, тъй като се получава един блат около 3 пръста и е малко сух въпреки ябълките. Може би трябва да се сложи 1 ч.ч. брашно (аз сложих 1 1/2 ч.ч.). И още нещо- като чуя сладкиш с ябълки и винаги добавям канела- естествено, не сбърках. Става лесно, но ако обичате по-сочни сладкиши, няма да ви хареса. Това е нещо като кекс със сметана. Вкусно е. :)
Аааа да, забравих :) И като са готови, ги слагайте една върху друга да се задушат и омекнат :)
Чуууудни са. Днес пак ги правих. Тъй като се ядат със сладко у нас, добавих още 1 с.л. захар и 1 ванилия. Невероятни станаха. Няколко съвета от мен: 1. Може да започнете разбиването на продуктите с миксер до момента, когато се слага и останалото брашно. Тогава трябва с бъркалка или лъжица, защото става много тежко за миксер. Като се добави и прясното мляко, може пак да се продължи с миксера, за да стане сместа гладка. 2. При пържене трябва в тигана да има постоянно олио. Аз ползвах тефлонов и реших да не слагам много олио, за да не станат мазни палачинките, но започват да загарят и затова прибавях мазнина на всяка 2-ра палачинка някъде. Добър апетит! :)
Абе вие не сте ли ходили на училище?Какво означава "не мога да разбера колко прясно мляко и колко кокос"?Да сте чували за ДРОБИ?Едно цяло,разделено на части.Изписва се с наклонена черта.А когато е с тиренце-значи няколко цели бройки от дадения продукт.rvsc го е написал-3 пъти,че да го запомните...Божееееее....
Хмм,звучи интересно,но не виждам желатин в крема-само от маслото ли трябва да стегне?Дали ще се получи?
От магазина, на щанда с подправките (естрагона се нарича още "тарос")
Страхотна е. Правла съм я няколко пъти :)
Еос, купете си замразени мини-еклери. Те са 20 броя в опаковка и струват около 3 лв. Аз си купих от Кауфланд и честно казано бях скептична, че ще се ядат след размразяване, но са абсолютно като пресните- с много и вкусен крем- в моя случай ванилов. :)
Аз направих двойна доза, не съм ги броила, но определено станаха повече от 20 бр. Не се увеличават много при печене- даже съвсем малко. И не бяха с идеална форма- малко се поотвориха, но бяха вкусни. Естествено, нямат нищо общо със снимката, но това е нормално- ако потребителя, предложил рецепта, не приложи своя снимка, админите слагат по тяхна преценка. Иначе питките са вкусни с хрупкава коричка :)