Такааа първо за макароните. Не чети много етикетите :))) Няма нужда от толкова много вода- нужна ти е повече от макароните да е водата, та като се посварят и започнат да се надуват, да имат вода да плуват, за да се сварят като хората и да не залепнат. Зехтина, предполагам, е за задушаването на лука и гъбите и за да се задушат, а не изпържат, се слага и мааалко водичка. За виното- пише 1/2, т.е. половин чаена чаша и това е за целия пакет макарони- 400-500 гр. Успех! :)
Скоро ядох такава торта и имам 2 забележки/ съвета. Пудинга е по-добре да се изсипе като поизстине, защото като е горещ и течен, пада на дъното и не остава между бисквитите. Другото е, че е добре да се топнат бисквитите в мляко, пак за да не е суха тортата. Но буквално да се топнат за секунда, защото "Закуска"-та поемат много бързо и се разкашкват. Може и да се използват тъмен и светъл цвят пудинг или различни цветове, но по-малко количесво да се направи и да се редуват в/у бисквитите- ще стане по-цветно. Иначе рецептата наистина е много бърза и лесна- перфектна за начинаещи :)
Много вкусен щрудел! Само да кажа какви грешки допуснах аз, за да не ги повторите :) Орехите трябва да са по-наедро. Мен ме домързя да сменя приставката на мелачката и ги смелих фино. Ябълките- като сочен плод и настъргани (може би трябва да са нарязани), натежаха и паднаха почти всички в сместа за блата, че и чак до дъното, където позалепнаха, слава Богу- на хартията за печене. А и аз малко го попрепекох- може би 40-ина мин ще са достатъчни. Стана по-хрупкав, но много вкусен. И още нещо, което знам отпреди- изчакайте сладкиша да изстине напълно и тогава го поръсете с пудра захар през сито, за да не попие и да се намокри! Това е от мен, опитайте го, ако спазвате съветите ми, ще се насладите на много приятен зимен десерт :)
Блатовете ще бухнат благодарение на разбитите белтъци. Самият факт, че при разбиване увеличават обема си, означава, че те имат това свойство и при термична обработка те надигат блата. За да не се получи, може яйцата да не са пресни или да са току-що извадени от хладилника, а не на стайна температура. И при разбиването се добавя щипка сол. Това е пандишпанов блат. Има различни видове, но общото е отделени белтъци от жълтъци и разбити на сняг белтъци.
С-во Иванови, съжалявам, че не ви се е получила тортата. Може би нещо с печенето- градуси, позиция на тавата...
Пиколин, кое не е вкусно- сметана, шоколад, банан...? Това, че не може да изпечете един обикновен блат, не Ви дава право да псувате като селянин в сайта. Опитайте пак. Както се вижда, има и хора, справили се с "така сложната рецепта" и са доволни!
Уаааау, страхотен десерт! Наистина съм впечатлена! Бях скептична относно заливката, но тя пък се получи най-вкусна. Аз сложих маслото направо от пакетчето и то се разтопи при карамела. После добавих яйцата и те се обработиха термично, така че не бяха сурови. Сладкиша е много добър- различен от стандартните с ябълка. Пробвайте го!!! :)
Не, не съм го опитвала- просто мога да чета и не откривам продуктите, за които питаш нито в "Необходими продукти", нито в приготовлението на десерта!!!
Моите коментари