Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Спасибо за ваш интерес к моим рецептом. Я перевел его, но этого сайта не может опубликовать его, не дает писать латинскими буквами. Моя электронная почта апостолова.илиана@абв.бг, но по-латыни. Напишите мне, и я вышлю вам рецепт переводе. Я надеюсь, вы понимаете, что написано. Я могу перевести его на русский язык с переводчиком Гугъл, но это будет очень неточным. Сейчас, если вы чего-то не понимаете, напишите мне свою почту, чтобы отправить вам рецепт на английском языке. Вот плохой перевод: Желтки (5 штук) смешивать сахарная пудра (200 граммов), чтобы побелить. Добавить квасная сметану (500 граммов). Белки (5 штук) разбить на снегу и смешать с кремом из яичного желтка и сметана. Кофе (3-4 чашку чая) и рома или коньяка вкус (возможно, реальная алкоголь, а не вкус) смеси. В этой смеси падение печенье промокли до кофе. Затем покрыть дно подходящей емкости с мокрым печенье. Распространение сверху слой крема. Второй печенье порядке и снова покрыта кремом. Закройте контейнер с крышкой или крышкой кастрюлю с фольгой и оставьте в холодильнике в течение по крайней мере 6-7 часов, может быть, всю ночь. При подаче посыпать какао.
Не мога да пиша на английски тук, а не зная руски. ОК. Мейла ми е апостолова.илиана@абв.бг, но на латиница. Не мога да пиша с латински букви в коментара тук. Пиши ми и ще ти пратя преведена рецептата. Дано да разбереш написаното.
Кекса е страхотен! Много приятен вкус на кокос. Аз го пекох половин час на около 200 градуса- стана идеален. Полях го с глазура от масло, какао, пудра захар, малко водичка и като го махнах от котлона, я разбърках с няколко блокчета шоколад. Най-отгоре- кокосови стърготини! Просто е чудесен.Препоръчвам го горещо! Благодаря за рецептата! :)
Според мен трябва да е краве масло, за да може да стегнат кремовете след като изстинат. При мока и ваниловия крем маслото не е разтопено и се слага след като са готови, а за шоколадовия пише да се разтопи със захарта и какаото в началото.
Пише под времето за приготвяне вдясно от продуктите- малко е скрито :)
Аз лично виждам половин чаша олио, за вас- не знам.
Пише: "Разбийте добре до побеляване яйцата със захарта", значи 5-те яйца + захарта се разбиват заедно
Редно е, разбира се, но тук се слага снимка каквато има и почти никога не отговаря на рецептата. Най-добре е самия автор да добави своя снимка.
Не издребнявайте- каквато снимка имали, такава сложили. В повечето случаи няма нищо общо с рецептата!
Може ли по-подробно да кажете как го приготвихте, за да разберем къде е проблема? Правили ли сте друг път пандишпанов блат с разбити белтъци?
Пише 1/2 пакет под времето за приготвяне вдясно от продуктите
Благодаря ви Станислава, Деси, Цецо! Много се радвам, че сте се справили успешно и тортата ви е харесала! :)
Десерта е чудесен- правила съм го няколко пъти. Само да вметна, че като се изпече и изстине, се обръща и тогава се поръсва с пудра захар :)
Направих това ястие, но не можах да разрежа цяло парче месо и затова го направих на пържолки и после на малки рулца. Стават много ароматни, но сякаш малко сухи. Като цяло интересно предложение :)
За първи път правя кекс и следвайки положителните коментари направих този. Получи се много добре, много е вкусен, стана супер бързо. Аз сложих сладко от ябълки (което сама съм правила и добавих малко канела още при варенето) и страхотно се съчетаха аромата на канела, ябълки и орехи. Аз пекох около 40 мин., ни мисля, че 30-35 мин. макс ще е добре. Препоръчвам рецептата! :)
Харесаха ми. Може и сол да се добави наистина- разчитах на сиренето, но 1 ч.л. сол няма да е излишна. Като им сложих и малко галета отгоре, станаха като добруджанките, които майка ми правеше. Като споменах, има рецепта за Добруджанки на Ивелина в този сайт с абсолютно същите продукти, но тук е обяснено по-подробно приготвянето :)
Фолиото е за по-добра термична обработка на продукта- гъби, месо, картофи и т.н. Все едно е капак на тавата. Ако няма фолио, ястието ще се запече най-вече отгоре и може да остане малко сурово отвътре.