Получи се страхотен кекс- много вкусен и свеж с тези пресни плодове. Само имам една малка забележка. Или да се намали количеството на черешите- аз сложих 240 гр. и беше маалко повечко, или да се направи двойна смес със същото количество череши, което е по-добрия вариант, защото става много вкусен и много бързо се изяжда :))) Много е лек и ефирен, а и бързо се опече- за 30 мин. Направете го :)
Приготвих милинки за първи път и с някои промени станаха чудесни. За 1 кг. брашно по принцип трябва 1 кубче прясна мая и аз толкова сложих. Оформянето е от друга рецепта- след втасване се оформят топчета и се слага сиренце във всяко, така се нареждат в тава едно до друго. Сложих ги в студена фурна и така топчетата втасаха докато загрее. Мисля, че пекох по-малко от 30 мин. -те като са готови си личат. Това са промените, които направих и бяха успешни.
Направих кекса. За първи път правя кекс без яйца и ми е малко странен вкуса- като сладък хляб е. Сложих повечко канела- около 1 ч.л. и кокос върху глазурата. Става за ядене, но няма да ми е любимия.
Няма нищо сложно в разбиването. Изсипвате в подходящ съд сметаната от кофичката и добавяте течния шоколад, след което ги разбърквате, докато се смесят. Ако течния шоколад е по-твърд, може самата опаковка да се потопи в по-голям съд с много гореща вода да го поотпусне малко.
Не знам какво е на снимката, но направих кекса по ТАЗИ рецепта и се получи страхотен! Може нещо с поредността или със самите продукти да не е било наред, не зная. Аз си казвам, че при мен се получи идеален и затова го препоръчвам!
Не, заквасената сметана е в кофички като киселото мляко. Има хубава сметана на Данон. Тази във флакона е заместител на битата сметана- течна сладкарска, разбита с миксер на гъст сняг.
Страхотна торта! За втори път я правя и става невероятно вкусна! Най-добрата шоколадова торта, която съм правила! Този път обаче забравих да сложа олио, но резултата пак е топяща се торта с мек и плътен крем. Опекох наведнъж цялата смес в по-висока тава и после разделих на блатове. Препоръчвам тази торта на всички!
А, Ники, дяволското е в това колко изкушаващо вкусна е! :)
Моите коментари