Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Така като гледам е в кафени чаши.
По принцип кафяната чашка е 100 мл.
"...След като всичко поомекне, добавете нарязания на филийки чесън и след малко граха..."
Благодаря за положителния коментар. Радвам се, че Ви е харесала тортата.
Аз не съм доволна от рецептата :( Сместа от кис.мляко и яйца на дъното на тавата загоряха ужасно. Парчетата ми се поразкашкаха- май водата в маята е много, а като беше готова и обърнах върху чиниите, съвсем се разпаднаха парчетата- стана на хапки. Изяде се, но няма да повторя рецептата.
"За крема чукнете яйцата в метална купа, добавете захарта и брашното и разбивайте на водна баня..."
Първо се потапят в млякото и после в сместа от яйцата и брашното или и трите са заедно?
Смесва се с брашното.
Предполагам сладкарска- течна подсладена.
По принцип празът се заменя с лук- предполагам и тук ще може.
Може би е 350 по Фаренхайт. ПоЦелзий е 180 градуса, което звучи по-разумно :)
Пише "1 нощ или 12 часа"! Т.е. или за цяла вечер, или като я направиш сутринта и вечерта можеш да консумираш.
Предполагам е за намазняване на формата за печене.
Много сполучлива рецепта. Направих палачинките по друга рецепта, но останалото е почти същото- вместо праз- кромид лук, а пармезан нямах. Добавих при печенето и малко прясно мляко в тавичката. Чудесно се получи.
Отново направих кекса и пак го полях с какаова глазура. Страхотен стана! :)
Аз лично съм доволна от Банановия пай на Йоли- този не съм го правила и не мога да дам оценка.
Размито брашно означава брашно с малко вода да стане на каша.
Може, той е само за аромат и е много малко количество- не би трябвало да повлияе на консистенцията на сместа. Аз лично бих пропуснала и яйцето.