Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Хинапът, известен у нас и като финап или китайска фурма, е ниско дърво или храст. Плодовете съдържат много ценни за човешкия организъм хранителни вещества: захари, белтъчини, киселини, мазнини. Особено богати са на кобалт, йод, желязо. Извънредно високо е съдържанието на витамин C . Освен за храна, плодовете се използват и като лечебно средство. Повече инфо-> Гугъл :)
Приятно ми е да го чуя, Вероника :)
Да, знам. Именно затова и отговорих така на Зорница, която пита всъщност.
Според мен няма да стане- при печенето ще се смесят и оцветят.
Въобще не ме интерсува името- стана разкошна. Малко обогатих рецептата по мой вкус. Разделих тестото на 2 части. Като разточих първата, намазах я с маргарин и поръсих със сирене и настърган кашкавал. Отгоре- втората разточена питка, която намазах със смес от маргарин и пресован чесън и поръсих с шарена сол. Невероятно вкусна, сочна и ароматна пърленка/ печенка се получи. Пак ще я правя определено!
Хареса ми. Много е лесно и бързо се прави. Може би другият път ще използвам млечен шоколад- натуралния има много силно изразен какаов вкус, което на мен ми дойде в повече. Поръсих с шоколадови пръчици. Карамелизираните банани станаха супер.
Според мен е 2-3 ч.ч. Авторът е натиснал съседния бутон :)
Благодаря за положителната оценка. Да Ви е вкусно, Петя :)
Аз лично съм пекла в 2 тави 24 см., както и в една 28 см. и после разрязох блатовете. Колкото е по-голяма тавата, толкова по-тънки ще станат блатовете и обратно. Тортата е страхотна! :)
Пробвах номера с втасването в тенджера за друга рецепта- наистина е много ефикасно :)
Може да намерите информация в Интернет, както и в този сайт.
Предполагам става въпрос за канела на пръчки, въпреки, че после се споменава тази на прах за поръсване...
Така като гледам, от разтопен шоколад, може и малко прясно мляко, ако е станало много гъсто.
Страхотни скалички станаха! Много съм доволна от резултата. Другият път ще ги направя по-малки, защото стават сладки и засищащи. Използвах бисквити "Еверест" с аромат масло, които май че не са чаени, но се получиха перфектни скалички- по-хубави от магазина :)
Сместа става течна, така че се използва черпак. Сипва се един черпак в нагорещен тиган за палачинки или какъвто имаш и внимателно, но и бързичко (започва да стяга от топлината)с накланяне и въртеливи движения разпределяш сместа в самия тиган. Като започне да става на малки дупчици, обръщаш с помощта на дървена шпатула (за да не се надраска тигана) и опичаш и от другата страна, като времето за печене от втората страна е по-кратко. Аз лично слагам олио в сместа, а не в тигана. Успех :)
Щом се разбива на сняг и е в мл. би трябвало да е течна сладкарска сметана.
Отново го направих- този път с какао. Стана много ароматен и вкусен. Мисля, че може мааалко да се увеличи захарта- 1 2/3 до 2 ч.ч. Страхотен е още веднъж :)
Е да, но има 2 ч.ч. смлени орехи...