Съгласна съм, че качествените продукти струват по-скъпо и става по-вкусно с тях, но това е евтиния вариант с продукти, които повечето могат да си позволят. Разбира се, че който иска, може да използва Маскарпоне, бишкоти Савоярди, вино Марсала и скъпо кафе...
Още по-вкусно става като се карамелизира захарта предварително, разреди се с вода, излее се върху тиквата в тавата, ръси се с канела и нарязани на едро орехи и се запече до омекване на тиквата.
Правила съм ги вече много пъти. Добавям още захар, ванилия и канела. Стават сладки и ароматни. Пека в тефлонов тиган без никаква мазнина и стават страхотни- не са мазни изобщо. Със сладко или мед са невероятни :)
Ще напиша моето мнение. Първо се разтапя шоколада, а после се добавя сметаната. Според мен не е все едно дали ще се ползва сметана или вода, защото след като изстине, сметаната стяга, а оттам и крема. Има значение и дали шоколада е млечен или натурален. Млечният е сладък и с него може да използва и течна сладкарска сметана (но не препоръчвам- става много сладко), и течна готварска неподсладена. Докато с натуралния трябва да се ползва подсладена сметана. Може и да не се загрява предварително, но трябва да се изчака да изстине после, за да стегне.
Моите коментари