Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Една и половина чаена чаша брашно.
Кафяната чаша по принцип е 100 мл.
Аз лично първо залях с глазурата, поизчаках да попие и тогава нарязах- както е написано в рецептата.
Чудесен десерт. За заливка използвах прясно мляко- аз сложих 2 ч.ч., но може би с 1 1/2 ще е по-добре. Поръсих с кокос. Не успях да изчакам 1 час и вече хапвам :))))
Относно сладостта- Калин е ползвал сушени кайсии, които са сладки, боровинките са по-тръпчиви и затова може би в рецептата захарта е повече.
Страхотна марината. Направих я с олио, ябълков оцет и добавих и сух риган. Пекох на грил тиган. Невероятни зеленчуци се получиха!
Сладкото е в блата, но шоколада е за намазване след като е изпечена тортата.
Млякото и захарта заедно с нишестето е за крема, а водата и захарта- за сиропиране. Четете малко!
И ще може ли да се опече в голяма кексова форма като обикновен кекс?
Какво количество е содата?
Направих ги, но 4.5% е много гъсто- може би 3.6 ще е по-добре. Стана много гъста сместа, а не сложих и цялото брашно. Пекох ги на грил тиган без никаква мазнина. Станаха сносни.
Страхотна идея за вишните! Разбира се, че търпи много импровизации- важното е на Вас да Ви харесва.
Благодаря, Глория, за високата оценка! Да Ви е сладко :)
Колко процента да е кис. мляко- 3.6 или 4.5%? Мога ли да ги направя на грил-тигана без мазнина?
Предполагам течна сметана за готвене, тъй като е в мл. Ако беше заквасена, щеше да е в гр.
Как така се вари желатина???