благодаря Хриси ,за красота са супер ,на вкус много хрупкави като бисквитки ,може би трябва по малко да се пече иначе са вкусни и ефектни ,то цял фейс полудя по тези сладки ,тази година те са хит :)))
Мисля ,че се изчаква да се смесят вкусовите и като престои става по полезно ,същото като да залееш пакетче чай с вряла вода и веднага да го изпиеш ,ами то не е отделило полезната си съставка ,затова се изчаква ,а иначе си е много вкусно и аз си го хапнах с кеф !
Пипкава работа Ваня ,притисни леко с ръка отгоре ,да няма празно място между двете теста ,прехвърлях в тавата като пъхнеш нож под сладката - успех ,много са вкусни ,като едно време :))
Брашното е водни чаши но не до горе ,кекса не е пухкав а е с плътна структура ,ако искате може да увеличите захарта и киселото мляко ,но на мен така си ми хареса :)
Не Мария ,не е гръцка баница Бугаца , на външен вид може много да ви заприлича ,но не е ,това е Галактобуреко и се сиропира ,а баница Бугаца се поръсва с пудра захар но пак е с крем с грис ,яйца ,канела ,индийско орехче и мастикс това видях в рецептата на Мария Митева живее в Гърция и има кулинарен блог :)
Благодаря ,и аз харесвам моделите на Валентина Зоркан ,тази пита е правена преди доста време и е като един от моделите на руската майсторка на тестото,но само външната част от нея ,другото е моя импровизация !
Отговарям веднага ,за сладкиша рецептата беше олио ,повечето сладкиши си приготвям снего ,навик :))) не че с масло е лошо ,може и са стане по добро По повод снимките някой са правени вечер няма дневна светлина ,а няма и време затова се прецаква всичко с това бързане и на мен някой снимки които правя не ми харесват но това е за сега !
Така е момичета ,тази рецепта поне не е химия ,може да опитаме ,затова и аз си я приготвих ,още не съм я опитала изчаквам да минат 10 дни ,затова я споделих ,които иска да опита ,не е вредно за здравето !!
Моите коментари