Моите коментари

marcheva14 коментира:
Разрешавам си да кача още една снимка, Албенче, вчера точно това съм сготвила, постен гювеч на фурна, по една случайност и двете това сме приготвили. Много хубав е. Всичко което е изброено от рецептата ти е и при мен, включително и царевицата. Не мога да пусна още веднъж рецепта, защото вече съм качвала такава, само добавям снимка. Благодаря !
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да кача още една снимка, защото сега вече тортата е окончателно стегната и много добре се разрязва и шоколада става идеално равен, не се чупи, остава твърд и хрупкав, което се и търсеше.
marcheva14 коментира:
Теди, чудесна снимка си добавила! Нали е много вкусна тази елементарна туршийка, нищо работа, лесно, бързо става. Няма мотане около нея, аз така обичам, а и най-важното за мен е, че от това количество излизат малко буркани, че ние , двамата, не сме много по туршиите. Достатъчно ми е за цялата зима. Благодаря, Теди!
marcheva14 коментира:
Дани, връщам се и се връщам отново да разглеждам тази твоя прекрасна рецепта. Много ми се иска да я повторя, но ме съмнява, че ще се одобри от Марчев, каприз ми е... не знам, но аз я харесах много. Освен това количеството ми е голямо за два човека, цяла седмица ще я мотам из кухнят си, може би това основно ме спира. Поздравления, Дани, последните ти рецепти са повече от прекрасни, а и не само последните! Сърдечен поздрав! Марчето
marcheva14 коментира:
Разкошен кремообразен ориз! Истинско ризото! Дано повечето кулинари да забележат рецептата, за да видят как точно трябва да изглежда едно ризото, че забелязвам такива недоразумения с този ориз, че...все на каша е приготвен, но се и изисква и търпение за приготвянето му. Браво, Дани!
marcheva14 коментира:
Здравейте, мили девойки, Дани и Албенка! Благодаря за хубавите думи! Тортата е елементарна за направа. От много години търсих оригиналната рецепта за Гараш, по една случайност я открих в една стара, много стара кулинарна тъничка книжка на моя приятелка , книжката е от 1900 г. Посивяла, скъсанка тук там, но вътре една прекрасна рецепта и аз си я откраднах, веднага я приложих и то взе, че се получи една прекрасна торта. Този крем е разкошен, може и да се приготви със сладкарската сметана, там в скоби е написано, но аз ползвах заквасена, защото имах на разположение в момента. Дани, тортата е деликатна, но на вкус, фин шоколадов вкус, но за направа си е елементарна, мисля, че и така съм отбелязала при изписването на рецептата, "лесна торта". Пробвайте я някой ден, заслужава си. Още веднъж , благодаря! Най-сърдечен поздрав! Марчето
marcheva14 коментира:
Не, не непреглъщай, а го започни, моля те, това не е за изпускане, честно. Това е една фантазия, ако обичате вкъщи вид сиропирани десерти. Това не е турски сладкиш ,не че са лоши, но са много по-тежки, а този е лек и ефирен, заслужава си. Пробвай. Моите приятелки бяха възхитени, а на тях много им вярвам, те са ми основните дегустатори. Поздрав най-сърдечен!!
marcheva14 коментира:
Весе, благодаря! Наистина е страхотна, заслужава си да се отдели време . Какво да допълня, италиански сладкиш в пълната му версия, това изчерпва всичко. Такъв фантастичен сладкиш от много време не бях приготвяла, много съм доволна, а най-вече тези които го пробваха. Още веднъж, благодаря!
marcheva14 коментира:
Е,ха... истинска Шарлота с ягоди. Перфектна е, Ели!
marcheva14 коментира:
Благодаря за доверието, Теди! Наистина тези питки са винаги с отличен резултат, не само външно , но са и много вкусни .
marcheva14 коментира:
Благодаря ти, мила! Заслужава си да е в любими рецепти, а и със сигуност едно от ястията ми за Коледа ще е това. Само ще сменя вида на месото, телешко ще е. Ще добавя и малко пюре от сварени кестени съм гъбената паста, за разкош. В интерес на истината приготвянето ми не е толкова добро, месото трябваше отвътре да е с нежен и по-силен цвят на розово , да е сочно... мда. Май го препекох малко, от страх да не остане сурово, а точно там е врътката на Уелингтън, розовко да е. Нищо, ще отивам на поправка. Винаги съм чела тази рецепта заедно с коментарите и винаги е посочвана като сложна, това не е вярно, къде, къде по сложни всички тук сме приготвяли. Много е лесна и елементарна, но си заслужава. Най-сърдечен поздрав! Марчето
marcheva14 коментира:
Съни, мила, направи ги! Това е най-добрата рецепта, която съм ползвала до момента, превъзходна е и изключително точна на пропорции. Грешки при нея няма. Много е лесна. Ще добавя още една снимка, за да се видят колко големи и пухкави стават самите еклери, ами френска му работа. Разбира се, че може и да се приготвям малки, фини, но нямах търпение да си играя с шприца, а да си призная аз трудно работя с шприц, нещо ми бяга, все уж го увивам , навивам достатъчно, нещо си омазвам ръцете винаги и се дразня.......трудно ми е. Признавам си. Винаги до момента относно крема го правих с брашно и яйца и добавях голяма бучка масло, но този път реших да си го приготвя така както е даден с нишесте, аз не обичам много нишесте в кремове, но съм грешала определено. Разкошен пухкав крем. Най-хубави бяха след като ги охладих достатъчно в хладилник Благодаря, Съни!
marcheva14 коментира:
Не, претенции за кулинар, нямам! Аз се забавлявам, но за разлика от теб много рядко правя пропуски, а при теб са много чести, все нещо липсва, допълва се, губи се. Нищо, ние ще се досещаме. Мда.... за съжаление годините си оказват своето влияние, но всички ще ни стигне, няма начин.
marcheva14 коментира:
В рецептата се разделят яйцата. Белтъците се разпенват с щ. сол. Добре. Към жълтъците се добавят , канелата ,ванилията, захарта, млякото, и брашното. После сместа се запича в масло на тиган и нищо повече не се споменава за разбитите на пяна белтъци. Те така ли се оставят за някой друг път? Няколко пъти прочетох и не намерих къде се добавят. Благодаря!
marcheva14 коментира:
За съжаление нямах възможност по-рано да добавя точно как се сгъва тестото при направата на багетата. След като се оформи с ръце на малък правоъгълник, както съм посочила и размер, основно с палец и подкрепящи пръсти се подхваща долната страна на тестото и започва да се сгъва към центъра, основно се работи с палец, спира до там и се започва с горната му страна на тестото . Двете страни се срещат точно по средата, образува се ръб, който е оформен с пръстите, обръща се тестото и отново се оформя на правоъгълник. Така то се разточва малко по-малко и става по-дълга багетата. Това сгъване на багетата е задължително при направата на всяка френска багета, то е в основата за да стане дълга, гладка и оформена добре.
marcheva14 коментира:
Благодаря, Дани. Това сладкишче е изключително елементарно, но винаги с прекрасен резултат. Хубави продукти има. Поздрав най.сърдечен! Марчето
marcheva14 коментира:
Допусната е неволна грешка при изписването на рецептата, тъй като липсваше функцията "редактирай рецептата" - да се чете:" Пече се на 180 градуса за около 40 мин. "
marcheva14 коментира:
Вили, здравей! Това е един чудесен италиански сладкиш от блога на Lussi`s World of Artcraft или само Люси. който го правих и е външно много красив, съжалявам че не го снимах за да го покажа. При теб нещо са се изгубили горните спиралите на крема, но няма значение това. Той пак е много добър. Но, за какво ти пиша, в рецептата за приготвянето на блата е изпуснато прясното мляко, а то е 150 мл. Това е важно част от приготвянето му. Започва така: 300 брашно, 190 захар, 4 яйца, 50 какао, 100 олио, и 150 мл ПРЯСНО МЛЯКО., бакпулвер, и ванилия и т. н.. Ако можеш допълни го, важна съставка е. Поздрав! Марчето