Моите коментари

marcheva14 коментира:
Таня, здравей! Прочетох рецептата и в нея пише , че бисквитката се оформя на топче ,поставя се и се пече, но аз виждам от снимката , че тя е изрязана с формичка, ръбовете ѝ са вълнообразни, освен това са и с съвершена форма, което ми говори ,че са измервани на кантарче, аз ли не виждам добре или има някакво допълнение, което не е изписано в рецептата. Моля за допълителни обяснения. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Мила ми, другарко, запретвай се. Разкошен богат десерт, няма да си в грешка, ако го приготвиш. Прочети и не се плаши, по време на печенето блатът ще се напука, а след печенето ще спадне, но това изобщо не е проблем, смело продължавай. Моля, ти се похвали се и качи от онези твои красиви снимки. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Не, не съм посещавала този кулинаред блог. Посочила съм източник - Chef J. Mielle. Всяка моя рецепта която публикувам винаги посочвам източник,
marcheva14 коментира:
Много ми е приятно, Диана, че си приготвила тази тъй вкусна и силно елементарна рецепта. Много е добра и на видеото изглежда превъзходно. При теб е имало и кожичка от рибата, при мен - не, трябваше да я изпечеш както съм предложила в края на рецептата, декорацията ѝ е повече от прекрасна и много ефектна. Поздравления, Дианче! Поздрав! Марчето
marcheva14 коментира:
Благодаря, Сийче! Хубава е, фина е. Сега свалих още една рецепта, но пак е сьомга ще я приготвя и ще я представя, също е много добра. Сийче, `що те няма???? Липсваш и то се усеща, я вземи врътни нещо и ела. То ,напоследък нищо интересно няма, само тук-там и толкова, ела да разнищим някоя и друга рецепта. Поздрав!!
marcheva14 коментира:
Страхотно изглежда, прекрасна идея, имам цял буркан с лавандула специално за кулинарни творения. Браво, Съни! Да не си разменяме взаимни комплименти, но си приготвила разкошен десерт.
marcheva14 коментира:
Съни, благодаря ти, мила, заслужавам си аплаузите, защото аз съм скарана с приготвянето на риба, не съм като теб, ти сама си каза, че това са твои води. Общо взето риба у дома не се приготвя, показаното като сьомга е единственото което мога да направя, а то е едно нищо на фона на рецептите които виждам тук. Да ти кажа честно, ние с Марчев риба в България не ядем, само там където има огромно разнообразие, из средиземноморските страни, имаме си някаква вътрешна нагласа относно рибите и морските продукти.
marcheva14 коментира:
Не, Данче, не е така, в грешка си! В едно от Евангелията се споменава, че Йоан Кръстител се храни с мед и локум. Медът помага на тялото за възстановяване на неговото укрепване, богат е на витамини и полезни съставки, които са необходими по време на пост. Българската църква разрешава консумацията на мед по време на пост. Също така мед се разрешава и в други 24 църкви с изключение на Руската църква (Руска се пише в този случай с главна буква тъй като е единствена по рода си. ) Ще бъда малко многословна за да се разбере точно, какво се разрешава и съответно - не. Коледният пост е 40 дни , въпреки че е продължителен той е лек пост, за разлика от Великденския. През целия пост е разрешено консумация на олио, също на риба и морски продукти, плодове и мед. Единствено по време на великденския пост не е разрешено консумацията на мед и то само в петък на Разпети петък. Медът не се счита за животински продукт, така смятат веганите, но това е друга тема. Така че този сладкиш на Божана си е напълно постен и отговаря на темата.
marcheva14 коментира:
Е, да! Убедена съм , че ти си я приготвила тази чудесна рецепта, браво, Дани! Казвам го, защото и друга колежка ни показваше лъжици с черен хайвер как се лееха из чинията ѝ, и аз подведена от общото взех че гласувах, а последствие това което ни показа изобщо не кореспондираше с показаната ѝ рецепта за черен хайвер. Дани!!
marcheva14 коментира:
Благодаря, Съни! Наистина станаха много хубави, меки и пухкави. Но знаеш ли защо я приготвих, основно беше да разбера дали наистина ще извадя масло от сметаната по този начин с разбиването в буркана, да, извади се масло, от 200 г сметана - 80 г хубаво масло. Неочаквах!
marcheva14 коментира:
Добавям още една снимка към тези разкошни виенски хлебчета намазани на закуска с масло и портокалово сладко.
marcheva14 коментира:
Петя Конова, чудесно е , че си качила снимка към тази прекрасна рецепта. Тя е силно елементарна, но си има своето си "тайно" приготвяне, а то е първо, да са нарязани на големи парчета, което аз не виждам при теб, това е важно, предварителното им сваряванане, то някак си личи, не го забелязвам при теб и най-важното е след като са почти готови да се извадят от фурната да се пропукат леко без да се разкашкват с пресата за картофи и отново да се върнат във фурната до готовност. Тази последна част на пропукването с пресата при теб я няма, а то много характерно за тази рецепта, така че снимката ти не отговаря на рецептата, а на рецепта за печени картофи на фурна. Това е.
marcheva14 коментира:
Е, как кога, заедно с водата, разбърква се за да се стопи захарта и щом заври се изсипват настърганите дюри или както съм посочила дюлите са през блендер на много дребни кубчета, но да не станат на паста. Посочила съм и начина, на принципа на СТАРТ-СТОП бутона на блендера.
marcheva14 коментира:
В посочената рецепта не е уточнено какъв вид ориз се ползва, също и какъв вид гъби , също така не ми беше ясно защо се добавя червен пипер, но аз изпълних всичко точно Ориз съм ползвала дългозърнест и гъбите са манатарки.
marcheva14 коментира:
Дани, точно затова попитах, защото тук такава патешка мазнина на кг. не се продава, няма от къде да се вземе, затова и въпроса ми е съвсем резонен, ясно е , че при теб има, както и предполагах. Ясно ми е всичко, добре е обяснено, но за момента не е приложимо при мен, защото точно патешката мазнина играе огромна роля при готвенето на месото, първо, добре го овкусява, омекотява го, сочно е, и второ, има хубав аромат, който аз харесвам. Браво, Дани! Казах ли ти, че трябва да ни поканиш на гости, ако не съм ти казала, казвам ти отново. Усмивка!!!!. Шегувка!
marcheva14 коментира:
Дани, разкошна рецепта! Имам питане, две патешки бутчета не биха могли да пуснат толкова патешка мазнина, 500 мл., това ме учуди, защото съм пекла патица и е горе-долу толкава количеството мазнина от цялата птица, а тя не е голяма. . Отстраних я, събрах я в едно бурканче и може да се ползва за друг път. Това ме учудва, количеството мазнина......Дай малко разяснение, моля те. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Съни, чудесно се е получило, ама ще ме умориш с тези заглавия..."за ценители...." , оф...смея си се... Моето така си и стои от миналата година, непипнато.
marcheva14 коментира:
Нина, разрешавам си да добавя още една снимка към тази твоя рецепта. За първи път притовям такива картофи и много ми допаднаха, определено. Благодаря!