Таня, здравей!
Прочетох рецептата и в нея пише , че бисквитката се оформя на топче ,поставя се и се пече, но аз виждам от снимката , че тя е изрязана с формичка, ръбовете ѝ са вълнообразни, освен това са и с съвершена форма, което ми говори ,че са измервани на кантарче, аз ли не виждам добре или има някакво допълнение, което не е изписано в рецептата. Моля за допълителни обяснения. Благодаря!
Мила ми, другарко, запретвай се. Разкошен богат десерт, няма да си в грешка, ако го приготвиш. Прочети и не се плаши, по време на печенето блатът ще се напука, а след печенето ще спадне, но това изобщо не е проблем, смело продължавай. Моля, ти се похвали се и качи от онези твои красиви снимки. Поздрав!
Много ми е приятно, Диана, че си приготвила тази тъй вкусна и силно елементарна рецепта. Много е добра и на видеото изглежда превъзходно. При теб е имало и кожичка от рибата, при мен - не, трябваше да я изпечеш както съм предложила в края на рецептата, декорацията ѝ е повече от прекрасна и много ефектна. Поздравления, Дианче! Поздрав! Марчето
Благодаря, Сийче! Хубава е, фина е. Сега свалих още една рецепта, но пак е сьомга ще я приготвя и ще я представя, също е много добра.
Сийче, `що те няма???? Липсваш и то се усеща, я вземи врътни нещо и ела. То ,напоследък нищо интересно няма, само тук-там и толкова, ела да разнищим някоя и друга рецепта. Поздрав!!
Страхотно изглежда, прекрасна идея, имам цял буркан с лавандула специално за кулинарни творения. Браво, Съни! Да не си разменяме взаимни комплименти, но си приготвила разкошен десерт.
Съни, благодаря ти, мила, заслужавам си аплаузите, защото аз съм скарана с приготвянето на риба, не съм като теб, ти сама си каза, че това са твои води. Общо взето риба у дома не се приготвя, показаното като сьомга е единственото което мога да направя, а то е едно нищо на фона на рецептите които виждам тук. Да ти кажа честно, ние с Марчев риба в България не ядем, само там където има огромно разнообразие, из средиземноморските страни, имаме си някаква вътрешна нагласа относно рибите и морските продукти.
Не, Данче, не е така, в грешка си! В едно от Евангелията се споменава, че Йоан Кръстител се храни с мед и локум. Медът помага на тялото за възстановяване на неговото укрепване, богат е на витамини и полезни съставки, които са необходими по време на пост. Българската църква разрешава консумацията на мед по време на пост. Също така мед се разрешава и в други 24 църкви с изключение на Руската църква (Руска се пише в този случай с главна буква тъй като е единствена по рода си. )
Ще бъда малко многословна за да се разбере точно, какво се разрешава и съответно - не. Коледният пост е 40 дни , въпреки че е продължителен той е лек пост, за разлика от Великденския. През целия пост е разрешено консумация на олио, също на риба и морски продукти, плодове и мед. Единствено по време на великденския пост не е разрешено консумацията на мед и то само в петък на Разпети петък.
Медът не се счита за животински продукт, така смятат веганите, но това е друга тема.
Така че този сладкиш на Божана си е напълно постен и отговаря на темата.
Е, да! Убедена съм , че ти си я приготвила тази чудесна рецепта, браво, Дани!
Казвам го, защото и друга колежка ни показваше лъжици с черен хайвер как се лееха из чинията ѝ, и аз подведена от общото взех че гласувах, а последствие това което ни показа изобщо не кореспондираше с показаната ѝ рецепта за черен хайвер.
Дани!!
Благодаря, Съни! Наистина станаха много хубави, меки и пухкави. Но знаеш ли защо я приготвих, основно беше да разбера дали наистина ще извадя масло от сметаната по този начин с разбиването в буркана, да, извади се масло, от 200 г сметана - 80 г хубаво масло. Неочаквах!
Петя Конова, чудесно е , че си качила снимка към тази прекрасна рецепта. Тя е силно елементарна, но си има своето си "тайно" приготвяне, а то е първо, да са нарязани на големи парчета, което аз не виждам при теб, това е важно, предварителното им сваряванане, то някак си личи, не го забелязвам при теб и най-важното е след като са почти готови да се извадят от фурната да се пропукат леко без да се разкашкват с пресата за картофи и отново да се върнат във фурната до готовност. Тази последна част на пропукването с пресата при теб я няма, а то много характерно за тази рецепта, така че снимката ти не отговаря на рецептата, а на рецепта за печени картофи на фурна.
Това е.
Е, как кога, заедно с водата, разбърква се за да се стопи захарта и щом заври се изсипват настърганите дюри или както съм посочила дюлите са през блендер на много дребни кубчета, но да не станат на паста. Посочила съм и начина, на принципа на СТАРТ-СТОП бутона на блендера.
В посочената рецепта не е уточнено какъв вид ориз се ползва, също и какъв вид гъби , също така не ми беше ясно защо се добавя червен пипер, но аз изпълних всичко точно Ориз съм ползвала дългозърнест и гъбите са манатарки.
Дани, точно затова попитах, защото тук такава патешка мазнина на кг. не се продава, няма от къде да се вземе, затова и въпроса ми е съвсем резонен, ясно е , че при теб има, както и предполагах. Ясно ми е всичко, добре е обяснено, но за момента не е приложимо при мен, защото точно патешката мазнина играе огромна роля при готвенето на месото, първо, добре го овкусява, омекотява го, сочно е, и второ, има хубав аромат, който аз харесвам. Браво, Дани! Казах ли ти, че трябва да ни поканиш на гости, ако не съм ти казала, казвам ти отново. Усмивка!!!!. Шегувка!
Дани, разкошна рецепта! Имам питане, две патешки бутчета не биха могли да пуснат толкова патешка мазнина, 500 мл., това ме учуди, защото съм пекла патица и е горе-долу толкава количеството мазнина от цялата птица, а тя не е голяма. . Отстраних я, събрах я в едно бурканче и може да се ползва за друг път. Това ме учудва, количеството мазнина......Дай малко разяснение, моля те. Поздрав!
Съни, чудесно се е получило, ама ще ме умориш с тези заглавия..."за ценители...." , оф...смея си се...
Моето така си и стои от миналата година, непипнато.
Моите коментари