Моите коментари

marcheva14 коментира:
Благодаря ви ! Да, наистина се получи разкошно руло. Много обяснения съм дала в рецептата, но е много лесно за изпълнение, мога да кажа, че е непретенциозно за направа, а най-хубавото е, че може да се напълни с крем по избор, включително да се намаже и само с добро сладко. Заслужава се да се пробва, опитайте го.
marcheva14 коментира:
Анелия, здравей! Разрешавам си да кача още една снимка към тези прекрасни кантучини, много ги харесвам и често ги правя, независимо дали са с бадеми, сухи плодове или с шоколад. Благодаря! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Албенка, здравей! Съвсем по случайност, ама честно, наистина съвсем по случайност днес съм готвила пълнени чушки. Не смятах да ги приготвям с бял сос, но реших да спазя твоята рецепта. Разкошни, благодаря! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Да, много е добър този сладкиш, благодаря! Със замразени череши/вишни ще се получи също така прекрасен, затова и замразявам плодове, за някой и друг сладкиш. Поздрав най-сърдечен!
marcheva14 коментира:
Разкошно представена рецепта, по нов и интересен начин. Впечатлена съм! Ако можеше щях да дам оценка 10. Благодаря за споделеното. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Малко по-късно добавям и още една снимка на изпържени горещи пресни картофи с по една супена лъжица от този пикантен сос. Изключитерно вкусна комбинация се получава.
marcheva14 коментира:
Благодаря!
marcheva14 коментира:
Добави коментар. ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
marcheva14 коментира:
Ванче, здравей! Не винаги е необходимо да се добавя захар в сухата мая, може и да се разтвори само в топла вода и тя пак ще шупне. За достоверност веднага сложих 1/2 ч . л . суха бързодействаща мая само в топла вода, направих и снимка за да ти покажа, след малко ще я кача, че след 5 - 7 мин тя започва да образува мехурчета, т.е. шупва. Образува и онзи бял слой, дано да се забележи на снимката, в едната страна на купичката, което отново говори, че започва да шупва. ( съжалявам, получи се тавтология на думите, но няма как да го избегна.). По-късно добавих и щипка захар, нямаше промяна, остана си толкова шупнала, както и без захар. По принцип знаеш, че е най-добре да се добави направо към брашното, без да се активира предварително, но няма лошо и да се активира, така поне се преценява дали е подходяща за работа. Напоследък в повечето рецепти, които чета, не винаги добавят захар, при шупването на маята, нямам обяснение защо го правят. Става въпрос за сухата мая, но предполагам, че ще бъде така и със свежата, но аз рядко работя с нея, нямам много наблюдение. Освен това, тази рецепта е чудесна, за приготвяне на хляб, аз само съм я пускала два пъти, под името "Хляб без измесване с хрупкава коричка" и още една идентична "Хляб с коричка от сирене Чедър", разбира се, че има още подобни под друго наименование, но в основата си са едни и същи, но условието им е да се пече в чугунена тенджера, или с дебело дъно. При тези чудесни рецепти за хляб няма никаква мазнина, не се ползва, не се добавя, а резултатът е винаги повече от добър. Пробвай, ти си майстор на тестата и ще усетиш последствие хляба.
marcheva14 коментира:
Разбира се, че е въпрос на вкус, но моето вино е Пино Гриджо - Pinot Grigio - Terra Alpina 2010 и най- важното е да е с коркова тапа.
marcheva14 коментира:
Весе и на вкус е разкошна, наистина е свежест. По рецепта е на Христина Колева, аз ѝ благодарих за чудесната рецепта и презентациятя, тя е чудесен кулинар. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Весе, перфектно изглежда и то точно заради тези гърненеца, много ме впечатлиха веднага. Къде да ги търся сега пък гърненцата, нямам такива, а и да съм имала съм ги изхвърлила. Браво!! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Чудесна презентация с вкус и усет към кулинарията.
marcheva14 коментира:
Ивана и на мен ми е любима, жалко, че си тръгна оттук, много бързо, има уникални рецепти. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Албенка, разрешавам си да кача още една снимка към рецептата , но аз приготвих този тъй приятен фалшив хайвер с майонеза. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Венче, благодаря ти, мила, ама как може да напишеш такова нещо, тук всеки е много добър, няма добър, по-добър, най-добър, просто това е домашна кухня и нищо повече. Това телешко е толкова елементарно, то само си се готви, а аз си вършеех други неща из къщи , забравих, че има нещо във фурната. Ти пък, направи го и ще видиш. Важното е виното да е добро, тук няма сложно, лесна рецепта е. После прибави една снимка да ти се радвам.
marcheva14 коментира:
Ванче, разрешавам си да кача още една снимка към този чудесен турски бюрек със спанак, всичките мои съставки са идентични с твоите. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Разкошен, Марияна! Бях се настроила да го почвам, но ти ме изправари, друго ще спретна. Браво, визията му е чудесна!