Моите коментари

marcheva14 коментира:
Албенка, благодаря за споделената рецепта. Разрешавам си да кача още една снимка, имах и кокосово масло останало от един друг сладкиш и замразени вишни, ухае прекрасно на кокос. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Благодаря, Сийче! Без извинение, мила, то си е точно така! Да ти кажа честно аз нямах големи очаквания с това силно препържено масло, но така е по рецепта и аз го изпълних и се получи фантастичен резултат. В интерес на истината аз сега преоткривам рибата, винаги съм я отхвърляла, но този вид риба не е за изхвърляне. Рецептите ми, те са само три на брой със сьомга , всички до една са перфектни. Още веднъж благодаря! Пробвай картофите на Дюшес, много са добри, фантастично картофено пюре, плътно, ухаещо на масло и пак в интерес на истината , във френската кухня когато приготвят картофено пюре съм забелязала, че никога не добавят прясно мляко, разбиват дълго време картофите с пресата и добавят много масло. Така сподели и Жак Пепен, - мляко не, но масло много. Хайде, чао!
marcheva14 коментира:
Ми.... не! Не ти е лоша светлината, достатъчна си е! Снимките на мен много ми харесват, както винаги. Рецептата е прекрасна, кое ме спира да я приготвя, многото съставки, трябва да се хвърлям, а на ориза, после да варя на лещата, после да се хвярля на булгура, това ще ми отнеме време, а иначе си е прекрасна, казах ли го вече...Браво, Съни!!
marcheva14 коментира:
Иванке, разбирам, че ти е трудно да разбереш една толкова елементарна рецепта. Моля ти се, обърни се към източника на представената рецепта прекрасния кулинар Таня Донева, тя ще ти даде допълнителни обяснения. Ще вметна само, че тези 200 грама бисквити са само за основния блат, не се делят наполовина. Обяснения е излишно повече да давам и да натоварвам страницата. Това е.
marcheva14 коментира:
Иванке, хубаво е да може да се чете добре рецептата, не си го направила, върни се обратно и пак прочети. Освен това не мога да не се доверя на прекрасен кулинар, като Таня Донева, която е предложила тази рецепта.
marcheva14 коментира:
Благодаря! Тортата е прекрасна , беше приготвена за рожден ден и не се изложих, въпреки че за първи път я приготвям. Една елементарна рецепта, но с разкошни богати кремове, това прави тортата елегантна.
marcheva14 коментира:
Аз, благодаря! Наистина са превъзходни.
marcheva14 коментира:
Пастата е купешка и затова не е дадена в рецептата, тя е по избор. Ползвала съм оригинална паста, всеки италиански магазин разполага с нея. Бяр пипер се прподава в магазинната мрежа, дали ще се ползва или замени с черен такъв е въпрос на избор.
marcheva14 коментира:
Кети Петрова, здравей! Рецептата я пуснах с идеята, че това са лесни и бързи кроасани и те са точно такива, бързи и лесни. Разточването на тестото е сведено до минимум, докато в оригиналната рецепта, която също съм пуснала заедно със снимка разточването е 6 пъти, което отнема много време и е трудоемко. Тези кроасани съм ги работи изцяло като замесване, е в стоящ миксер, а след това се разтова на ръце, с точилка. Нямам представа защо не са се получили при теб, те са елементарни, освен ако не си охлаждала достатъчно тестото, все пак то е на остовата на масло и ако е така те няма да се получат. Можеш да погледнеш, при добро желание, как се работи истински френски кроасан, погледни рецептата, може и да се ориентираш и това ще ти е в помощ. Не може аз да ги приготвя , а ти не, това е невъзможно. Пробвай и трябва да знаеш, че в началото изобщо не можех да схвана точно как се работят, но с времето се научих, лесно е.
marcheva14 коментира:
Ванче, качвам и аз снимка на червена леща, не бях готвила такава, хубава е, бързо увира, вкусна е. Единствената разлика е , че добавям и праз лук и стар лук, става ароматна. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Е-ха, чудесно!!! За огромно съжаление у нас няма такъв вид пържола, а тя е уникално вкусна! Браво, Дани!
marcheva14 коментира:
Антония, отговарям ти аз, защото няколко пъти правих тази рецепта и винаги се е получавала. Лесна и винаги с добър резултат. Печа на 180 градуса по-дълго време и с винтилатор, но и аз никога не го изключвам, не ми пречи. Навик ми е и съм свикнала с него, зная как върви печивото ми. Пробвай отново, ще се получи, сигурна съм. За да си сигурна за резултата направи я наполовина продукти, ще ти е по лесно измесването ѝ, предполагам че измесваш на ръка, а не в миксе р и когато я поставиш във фурната сложи и купичка вода на дъното ѝ, така се овлажнява повече тестото и става хубаво. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Чудна баклава, Съни!! Браво!
marcheva14 коментира:
Силвия, не съм Ванчето Георгиева, но ще се опитам да ти отговоря, а ако има проблем Ванчето ще ме поправи. Едно кубче свежа мая е 42 г. отговаря за 1 кг брашно. Винаги може да ползваш и суха мая, като има от 7 г и от 11 г. Тази която е от 7 г е за 500 - 600 г брашно, а тази от 11 г е за 1 кг брашно. Това е един ориентир как да работиш с маята. На Ванчето питките нямат равни по красота.
marcheva14 коментира:
Данче, подскочи като ощипана мома, не разбирам защо така реагира. Да, маста не е мой продукт, (както и маргарина) и според мен не кореспондира добре с който и да е сладкиш, това е личното ми мнение. Мирише на лошо, колкото и аромати да се добавят винаги се усеща. Не се е ползвал у дома, нямам баби от село за да съм захранена с мас, това е. Може и да се ползва, въпрос на избор е. Изказах само личното си мнение в което няма лошо, нали? Пръжки... през живота си не съм опитвала, няма и да го направя, също личен избор е. Не ги поднасям у дома, няма и кой да ги яде. А защо се ползва мас ,това е дълъг отговор с който няма да те занимавам, исторически е свързан ползването на маста в България и може да се прочете из дебелите книги защо е така. Дулседе Лече си нося точно от Барселона на кашончета, познат продукт ми , бъди сигурна, а за да го влача от чужбина означава, че е любим продукт, а и си го пазя, защото, тук у нас го няма, има вариант само в руските магазини, но не е същото. Отново по празниците пътувам за чужбина и отново ще донеса, а и още много други нещица. Разочарова ме!
marcheva14 коментира:
Данче, защо с мас е тази хубава рецепта, жалко за прекрасните продукти. Не, не става за мен. Мас... бррррр..
marcheva14 коментира:
Добавям още една снимка на всички коледни сладки, които сътворих за тази Коледа.
marcheva14 коментира:
Здравей, потребител 2033079! Бисквитата наистина е чудесна, силно маслена. Оризовото брашно дава една плътност и пръхкавост на тестото, но нямам представа с какво може да се замени, но оризово брашно се продава във всеки по-голям супер. Не е проблем да се намери. Благодаря! Поздрав!