Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»marcheva14»Моите коментари

Моите коментари

marcheva14 коментира:
Здравей, Роси! Да, в предварително загрята фурна и гореща вода се налива. Наливам от каната директно в тавата. Сместа позволява да се съхрани до 1 - 2 дни в хладилник, не е проблем.
marcheva14 коментира:
Ванче, мила, дойде твоето време, уникални са ти козунаците, кой от кой по-хубав, само ще си спестя маста, с масло ще си я заменям, не я търпя като продукт, даже е ненавиждам. Лош продукт, беден продукт, но това не е важно аз какво харесвам и не харесвам. Нямаш грешка, нямаш!! Една година правих по твоя рецепта козуначени фльонги ли бяха, панделки ли бяха обрах точките и тази година ще ги сътворя, сега показваш други плетени кифли, и тях ще забъркам или по-скоро ще ги оформя така. Благодаря за споделеното! Хубави празници, Ванче!
marcheva14 коментира:
Благодаря, Съни!
marcheva14 коментира:
Чудесна рецепта си пуснала, Съни, много ми харесва, елементарана, бърза и лесна , вероятно и с прекрасен вкус, браво!
marcheva14 коментира:
Благодаря! Много лесна, елементарна откъм продукти и с превъзходен вкус.
marcheva14 коментира:
Лидия, нищо особено не е, на Тефал с диаметър 18 см и незалепващо покритие,, тежък стоманен, но винаги оставят леки следи, на малки дупки. За палачинки ми е само, купен е преди много години. Нямам представа защо винаги остават следи, така си е направен.
marcheva14 коментира:
Благодаря за рецептата. Разрешавам си да добавя още няколко снимки, съвсем по случайност днес я приготвих за вечеря Класическо ризото със сотирани гъби в масло. Класика в жанра и винаги с перфектен резултат, с изключение на това , че ползвах ориз Карнароли.
marcheva14 коментира:
Гергана, маслото липсва в рецептата, допълни го, за да е ясно колко грама ползваш.
marcheva14 коментира:
Марияна, благодаря за споделената рецепта, чудесни малки бисквити приготвих и се получиха много добре. Разрешавам си да кача още две снимки.
marcheva14 коментира:
Съни, разрешавам си да кача още две снимки, благодаря за рецептата. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Благодаря ти, мила! Но това са елементарни бисквитки, нищо сложно няма в тях, просто коледни сладости. А, снимките, ми....... уча се от теб. Няма емотки , за да видиш колко съм усмихната. Уморих се, но продължавам, докато не сътворя някъде около 8-10 вида няма спирка, традиции и аз се опитвам донякъде да ги спазвам. Коледата е цветна, шарена, сладка и примамлива. диетите са забранени.
marcheva14 коментира:
Благодаря!
marcheva14 коментира:
Съни, здравей! Много приятни хрупкави солети се получават, но задължително им трябва нишесте, както съм отбелязала, то допринася да се извлече водата им окончателно и се получават точно като солетки. Лежиш си на дивана ,гледаш телевизия и хрупаш картофени солетки. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Здравейте! Нямам представа, дали може да се приготви с мед, сладко не съм варила никога с мед, също така нямам си и на идея, какво количество ще е необходимо.
marcheva14 коментира:
Вземи каквото си харесаш, те са за това, няма да ги крия само за себе с Надявам се ти или някоя друга приятна другарка да повтори рецептата, наистина е сложна, отнема време и сили, но си заслужава. Благодаря!!
marcheva14 коментира:
Борислава, здравей! Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Здравей, Сергей! Силно бях впечатлена от приготвянето на тези прекрасни краставички, най-вече това, че може да се стерилизират в миялна машина на 70 градуса, което в началото при прочит при мен възникна смях, след това учудване и накрая приемане и съответно повтаряне на рецептата ти, за което благодаря. По принцип зимнина не правя, защото не ми е възможно това действие да го упражнявам в апартамент, нямам такива дълбоки съдове за стерилизация, а и на котлони тази работа според мен не става, но тук вече бях примамена сериозно. Разрешавам си да кача снимка на краставички стерилизирани в миялната машината, готови са. Сега ще ги наблюдавам, дано да не кипнат до студеното време. Благодаря за чудесната идея! Марчева
marcheva14 коментира:
Сийче, приготвих го и с кайсии, убийствен става, повече от разкош! Пробвай. Не съм го пускала тук, защото няма смисъл да повтарям рецептата, тя си остава с едни и същи съставки. Малко вдигнах количеството на пудрата захар при пълнежа , че кайсиите не бяха много сладки, отново е чудесен ! Благодаря ти!!!