Коментарите на marcheva14

  • marcheva14 коментира:Козуначени плетени кифличкиКозуначени плетени кифлички20.04.2019Ванче, мила, дойде твоето време, уникални са ти козунаците, кой от кой по-хубав, само ще си спестя маста, с масло ще си я заменям, не я търпя като продукт, даже е ненавиждам. Лош продукт, беден продукт, но това не е важно аз какво харесвам и не харесвам. Нямаш грешка, нямаш!! Една година правих по твоя рецепта козуначени фльонги ли бяха, панделки ли бяха обрах точките и тази година ще ги сътворя, сега показваш други плетени кифли, и тях ще забъркам или по-скоро ще ги оформя така. Благодаря за споделеното! Хубави празници, Ванче!...покажи още
  • marcheva14 коментира:Кекс с шоколад и орехиКекс с шоколад и орехи13.03.2014Благодаря, Съни!
  • marcheva14 коментира:Домашно бадемово млякоДомашно бадемово мляко12.04.2019Чудесна рецепта си пуснала, Съни, много ми харесва, елементарана, бърза и лесна , вероятно и с прекрасен вкус, браво!
  • marcheva14 коментира:Кейк-торта с кисело млякоКейк-торта с кисело мляко06.04.2019Благодаря! Много лесна, елементарна откъм продукти и с превъзходен вкус.
  • marcheva14 коментира:Шоколадови палачинки с пълнеж от кокосШоколадови палачинки с пълнеж от кокос06.03.2019Лидия, нищо особено не е, на Тефал с диаметър 18 см и незалепващо покритие,, тежък стоманен, но винаги оставят леки следи, на малки дупки. За палачинки ми е само, купен е преди много години. Нямам представа защо винаги остават следи, така си е направен....покажи още
  • marcheva14 коментира:Класическо ризото с печурки и пармезанКласическо ризото с печурки и пармезан13.02.2019Благодаря за рецептата. Разрешавам си да добавя още няколко снимки, съвсем по случайност днес я приготвих за вечеря Класическо ризото със сотирани гъби в масло. Класика в жанра и винаги с перфектен резултат, с изключение на това , че ползвах ориз Карнароли....покажи още
  • marcheva14 коментира:Кифлички с домашно бутертестоКифлички с домашно бутертесто03.02.2019Гергана, маслото липсва в рецептата, допълни го, за да е ясно колко грама ползваш.
  • marcheva14 коментира:Солени бисквити с чедър, маслини и рикотаСолени бисквити с чедър, маслини и рикота04.11.2017Марияна, благодаря за споделената рецепта, чудесни малки бисквити приготвих и се получиха много добре. Разрешавам си да кача още две снимки.
  • marcheva14 коментира:Най-пухкавият бюрек с масло и сиренеНай-пухкавият бюрек с масло и сирене09.01.2019Съни, разрешавам си да кача още две снимки, благодаря за рецептата. Поздрав!
  • marcheva14 коментира:Коледни бисквити с боровинкиКоледни бисквити с боровинки13.12.2018Благодаря ти, мила! Но това са елементарни бисквитки, нищо сложно няма в тях, просто коледни сладости. А, снимките, ми....... уча се от теб. Няма емотки , за да видиш колко съм усмихната. Уморих се, но продължавам, докато не сътворя някъде около 8-10 вида няма спирка, традиции и аз се опитвам донякъде да ги спазвам. Коледата е цветна, шарена, сладка и примамлива. диетите са забранени....покажи още
  • marcheva14 коментира:Маслени сладки KrumiriМаслени сладки Krumiri13.12.2018Благодаря!
  • marcheva14 коментира:Солети от батати с подправки на фурнаСолети от батати с подправки на фурна02.12.2018Съни, здравей! Много приятни хрупкави солети се получават, но задължително им трябва нишесте, както съм отбелязала, то допринася да се извлече водата им окончателно и се получават точно като солетки. Лежиш си на дивана ,гледаш телевизия и хрупаш картофени солетки. Поздрав!...покажи още
  • marcheva14 коментира:Моето сладко от дюлиМоето сладко от дюли19.10.2016Здравейте! Нямам представа, дали може да се приготви с мед, сладко не съм варила никога с мед, също така нямам си и на идея, какво количество ще е необходимо.
  • marcheva14 коментира:Ябълков щрудел по оригинална виенска рецептаЯбълков щрудел по оригинална виенска рецепта22.11.2018Вземи каквото си харесаш, те са за това, няма да ги крия само за себе с Надявам се ти или някоя друга приятна другарка да повтори рецептата, наистина е сложна, отнема време и сили, но си заслужава. Благодаря!!
  • marcheva14 коментира:Чушки за пълнене през зиматаЧушки за пълнене през зимата16.09.2017Борислава, здравей! Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави. Благодаря!...покажи още
  • marcheva14 коментира:Хрупкави стерилизирани краставичкиХрупкави стерилизирани краставички08.08.2018Здравей, Сергей! Силно бях впечатлена от приготвянето на тези прекрасни краставички, най-вече това, че може да се стерилизират в миялна машина на 70 градуса, което в началото при прочит при мен възникна смях, след това учудване и накрая приемане и съответно повтаряне на рецептата ти, за което благодаря. По принцип зимнина не правя, защото не ми е възможно това действие да го упражнявам в апартамент, нямам такива дълбоки съдове за стерилизация, а и на котлони тази работа според мен не става, но тук вече бях примамена сериозно. Разрешавам си да кача снимка на краставички стерилизирани в миялната машината, готови са. Сега ще ги наблюдавам, дано да не кипнат до студеното време. Благодаря за чудесната идея! Марчева...покажи още
  • marcheva14 коментира:Черешов сладкиш с крема сирене и сметанаЧерешов сладкиш с крема сирене и сметана27.06.2018Сийче, приготвих го и с кайсии, убийствен става, повече от разкош! Пробвай. Не съм го пускала тук, защото няма смисъл да повтарям рецептата, тя си остава с едни и същи съставки. Малко вдигнах количеството на пудрата захар при пълнежа , че кайсиите не бяха много сладки, отново е чудесен ! Благодаря ти!!!...покажи още
  • marcheva14 коментира:Шоколадово руло УраганШоколадово руло Ураган08.07.2018Благодаря ви ! Да, наистина се получи разкошно руло. Много обяснения съм дала в рецептата, но е много лесно за изпълнение, мога да кажа, че е непретенциозно за направа, а най-хубавото е, че може да се напълни с крем по избор, включително да се намаже и само с добро сладко. Заслужава се да се пробва, опитайте го....покажи още