Добавям още една снимка на този тъй прекрасно свеж десерт, разликата е само в червената панделка, която е за достоверност, че Шарлотата е приготвена отново и снимката не е стара.
Дани, покапах се!! Разкошна! Не че не се пускат рецепти за патладжани, ама все нещо ново обичам да откривам и тук го открих, браво!! Праз... никога не бих се и сетила да добавя. Добре че си ти и още някоя и друга интересна кулинарка, че да видя и науча нещо нови, че от тази лютеницомания и чушкомания ми дойде до ...ще намразя лютеницата и печените червени чушки завинаги.
Поздрав, Дани!
Разрешавам си да добавя още една снимка към тази чудесна рецепта. Моите не се получиха така блестящи както при Сия, въпреки че съм спазила точно рецептата и то ползвах една от най-добрите водки за тези "Сочни пържени кюютета".
Пуснах коментар за рецептата, ама къде отиде този коментар, `що не го виждам, и защо отиде там където не му е мястото, нищо... Съни, разкошна рецепта!! Браво!
Вени, нямам си двор и затова утре след работа отивам при бабите на пазара и ще изкупя де що видя мента. Ще я спретна. Ясно е че не два дни , а може би три ще се занимавам с тази рецепта, но ще я направя и ще покажа. Дано да имат мента, че напоследък липсва , и търсенето ѝ е голямо, изкупуват я за коктейли от ресторантите.
Съни, разкошна е рецептата ти!!!
Да, Албенче, направо е невероятно! За първи път го правя и съм много доволна. Винаги съм избягвала направата на панетоне поради липса на висока форма, многото работа, а в действителност се оказа много лесно, хем си намерих начин за височината му , хем само с миксер съм го разбърквала на ниски обороти, но по рецепта си е с дебела и здрава дървена лъжица. Влиза в любими десерти и то най-вече за Великден. Карамела се е разтопил по възможно най-добър начин. Чуден е! Поздрав! Марчето
Добавям още една снимка към тази бърза и успешна рецепта, хлебче за пикник с парче домат и така разкошното сирене Халуми на скара, посипано с риган и мъничко зехтин.
Ей, Теди, благодаря ти! Знаеш ли какви вкусни, леки, пухкави хлебчета станаха, неочаквано за мен. Съвсем подходящи за пикник. Хвърлих продуктите на шега да си се приготвят. Знаеш, вероятно си разбрала от рецептите ми, че аз ползвам полу-професионален миксер и затова ми е лесно, хвърлям всичко вътре и отивам да си гледам работата. След малко ги поглеждам , те станали, тестото вече е на хубава топка. Но това брашно в рецептата е малко и съвсем е възможно да се приготвят на ръка, първо, забъркваш ги с дървена лъжица, а след това за около 10 мин да ги доомесиш. Не мисли, че години не съм месила на ръка, напротив.
Хайде, поздрав най-сърдечен! Марчето
Благодаря ти , Ели!
Добавям още две снимки към така разкошната рецепта. Толкова елементарна на продукти, а уникално вкусна. Една част браскети са с гуакамоле. Чудесия от вкусове!
Янев, както виждаш от снимката която съм качила , че са се получили, не са компот. Напълно съм се доверила на кулинарния блог на М.Митева за рецептата, а и не само за тази. Тази кулинарка има уникални неща. Не знам дали знаеш, но тя живее от много години в Кипър и е повече кипърка, от колкото българка. Смокиновото сладко е приоритет на гърците /кипърци , предимно, не е точно българско. За направата на това сладко ми отне около два дни и половина, надали ще го направя отново, но ти гарантирам , че е повече от прекрасно. Опитай, но разполагай и с време. Поздрав!
Разкошно сладко виждам, Весе! Браво! Много го харесвам, но няма да направя, защото при мен един килограм боровинки струват 28 лв. Направо ги отсвирих на тази цена. По -добре да си купя едно две бурканчета готово и това е.
Гери, няма никакво значение оценката, моля ти се, не го и отбелязвай, важното е, че тези брускети са уникално вкусни, но има и едно лошо в тази рецепта, че не можеш да се спреш да си взимаш още една филийка и още една.. и така докато свършат. Поздрав! Марчето
Чудесна снимка, Теди, благодаря ти! Надявам се, че си харесала рецептата на жулиените с картофи. Тя е много елементарна, аламинут е, бързо се прави и за мен беше вкусно. Поздрав! Марчето
Моите коментари