Мими, благодаря! Няма нищо по елементарно от това да приготвиш крем-карамел. Опитай и ще останеш доволна. Тук има толкова много рецепти, избери една и започвай. Поздрав!
Качвам още една снимка на същата рецепта "Лесна торта с кайсии," но сега е със сини сливи. Наближава есента и е подходящо да се приготви и с този вкусен плод Усеща лека киселинност на сливите, свеж и ароматен.
Чудесна снимка виждам от Мина Димитрова на приготвено сладко със зелени смокини!
Не мога да разбера снимките качени от Нина Иванова, те че са зелени смокини е ясно,, че се вари също ни е ясно, но къде е сладкото, буканчетата с готовото сладко ги няма.........
Весе, здравей!
Хареса ми рецептата и бих искала да я повторя, но нещо не ми е ясно, цитирам: " разтворете маята..... в топлата, течна смес от водата и прясното мляко", колко е тази вода като милилитри, примерно, аз мога в повече вода да си сваря картофите, а и винаги си ги сварявам в повечко вода. Да стане на кашичка, когато се добави маята, захарта и млякото ли? Извинявай, но нали знаеш, че аз си работя само в грамаж и точни милилитри, навик, това съм си аз. Благодаря, ако ми отговориш! Марчето
Теди, гласуването не е толкова важно, остави, но някой път се опитай да ги приготвиш, много са лесни а и с хубав вкус. Точно за една лека вечеря. Недей да очакваш да имат сос, те са сухи картофки, но въпреки това са чудесни.
Поздрав! Марчето
Разрешавам си да добавя още една снимка към основната рецепта "Домашно сладко от малини". Стана разкошно, разликата е в това, че при мен захарта е по-малко, или по-точно на 1 кг малини посипвам със 700 г захар. За мен е по-добре, чувства се леката и приятна киселина от малината, също и лим. киселина е 1/4 ч л. на 1 кг.
Не бих ползвала зехтин ,при такъв вид крем. Според мен ще развали консестенцията на шоколада, ще има друг вкус и аромат, а това е важно при такъв вид десерти. Важно е да ухаят на масло, това се търси. Но това си е лично мое мнение и не задължавам никой друг с него.
Здравей, Ели!
Хубава е рецептата и гласувах, защото ми хареса снимката, изглежда свежа салата, но след това прочетох как и какво се приготвя. Има някакво неуточнение относно цвеклото, консервирано ли е или е сварено предварително? На снимката изглежда , че е обработено предварително, невъзможно е да е сурово, нали така? Точно това липсва в рецептата, какво го правим това цвекло. Благодаря ти!
Снимката добавено от Валя Йорданова Стефанова е взета от нета, това не е собствена снимка. Оригиналното заглавие на тортата е : "Navy Cakes". Аз го намерих , всеки може да го открие.
Много е добра, Теди, няма голямо измесване, а и съвсем спокойно ще стане с дебелите бъркалки на ръчен миксер. Не трябва много, колкото да го оформиш. Хайде, после да качиш снимка. Марчето
Ели, тя е написана с толкова грешки, например :" разрежете майонезата...." с какво да я разрежа, с нож ли, с ножица, ли, интересно предложение е това , или да я разбъркам с лъжица и да добавя бялото вино, както се и предполага, същото е и за това което си попитала, досещай се, моля ти се...Защо не си четат рецептите и не си търсят грешките след като я напишат? Смешно става така. Нищо де, ние се досещаме за какво иде реч. Пропускам я.
Ванче, твоите са много красиви. Не съм по погачите/питките, предпочитам един хляб да врътна, по-лесно ми е, няма такова тежко оформяне, а и не бих посмяла да покажа даже и да направя, няма да се излагам, ти си майстор на този вид теста.
Моите коментари