Моите коментари

marcheva14 коментира:
Мими, благодаря! Няма нищо по елементарно от това да приготвиш крем-карамел. Опитай и ще останеш доволна. Тук има толкова много рецепти, избери една и започвай. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Качвам още една снимка на същата рецепта "Лесна торта с кайсии," но сега е със сини сливи. Наближава есента и е подходящо да се приготви и с този вкусен плод Усеща лека киселинност на сливите, свеж и ароматен.
marcheva14 коментира:
Нина, вижда се , че сладкото вече е готово. Чудесно!
marcheva14 коментира:
Чудесна снимка виждам от Мина Димитрова на приготвено сладко със зелени смокини! Не мога да разбера снимките качени от Нина Иванова, те че са зелени смокини е ясно,, че се вари също ни е ясно, но къде е сладкото, буканчетата с готовото сладко ги няма.........
marcheva14 коментира:
Весе, благодаря! Разбрах. Общо течността е 150 мл, ясно ми е всичко. Нещо се обърках и затова запитах. Поздрав!! Марчето
marcheva14 коментира:
Весе, здравей! Хареса ми рецептата и бих искала да я повторя, но нещо не ми е ясно, цитирам: " разтворете маята..... в топлата, течна смес от водата и прясното мляко", колко е тази вода като милилитри, примерно, аз мога в повече вода да си сваря картофите, а и винаги си ги сварявам в повечко вода. Да стане на кашичка, когато се добави маята, захарта и млякото ли? Извинявай, но нали знаеш, че аз си работя само в грамаж и точни милилитри, навик, това съм си аз. Благодаря, ако ми отговориш! Марчето
marcheva14 коментира:
"Тост Флоренция" се нарича тази рецепта, което ми говори за нещо италианско, а аз не виждам нищо такова в нея, даже и един обикновен босилек няма.
marcheva14 коментира:
Теди, гласуването не е толкова важно, остави, но някой път се опитай да ги приготвиш, много са лесни а и с хубав вкус. Точно за една лека вечеря. Недей да очакваш да имат сос, те са сухи картофки, но въпреки това са чудесни. Поздрав! Марчето
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да добавя още една снимка към основната рецепта "Домашно сладко от малини". Стана разкошно, разликата е в това, че при мен захарта е по-малко, или по-точно на 1 кг малини посипвам със 700 г захар. За мен е по-добре, чувства се леката и приятна киселина от малината, също и лим. киселина е 1/4 ч л. на 1 кг.
marcheva14 коментира:
Не бих ползвала зехтин ,при такъв вид крем. Според мен ще развали консестенцията на шоколада, ще има друг вкус и аромат, а това е важно при такъв вид десерти. Важно е да ухаят на масло, това се търси. Но това си е лично мое мнение и не задължавам никой друг с него.
marcheva14 коментира:
Чудесно видео и снимки са качени към основната рецепта! Благодаря! Марчето
marcheva14 коментира:
Здравей, Ели! Хубава е рецептата и гласувах, защото ми хареса снимката, изглежда свежа салата, но след това прочетох как и какво се приготвя. Има някакво неуточнение относно цвеклото, консервирано ли е или е сварено предварително? На снимката изглежда , че е обработено предварително, невъзможно е да е сурово, нали така? Точно това липсва в рецептата, какво го правим това цвекло. Благодаря ти!
marcheva14 коментира:
Снимката добавено от Валя Йорданова Стефанова е взета от нета, това не е собствена снимка. Оригиналното заглавие на тортата е : "Navy Cakes". Аз го намерих , всеки може да го открие.
marcheva14 коментира:
Ауууу, Теди, много ми е приятно да видя и снимка. Браво!! Чудесен!!
marcheva14 коментира:
Много е добра, Теди, няма голямо измесване, а и съвсем спокойно ще стане с дебелите бъркалки на ръчен миксер. Не трябва много, колкото да го оформиш. Хайде, после да качиш снимка. Марчето
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да добавя няколко снимки към тази разкошна рецепта, за което благодаря!
marcheva14 коментира:
Ели, тя е написана с толкова грешки, например :" разрежете майонезата...." с какво да я разрежа, с нож ли, с ножица, ли, интересно предложение е това , или да я разбъркам с лъжица и да добавя бялото вино, както се и предполага, същото е и за това което си попитала, досещай се, моля ти се...Защо не си четат рецептите и не си търсят грешките след като я напишат? Смешно става така. Нищо де, ние се досещаме за какво иде реч. Пропускам я.
marcheva14 коментира:
Ванче, твоите са много красиви. Не съм по погачите/питките, предпочитам един хляб да врътна, по-лесно ми е, няма такова тежко оформяне, а и не бих посмяла да покажа даже и да направя, няма да се излагам, ти си майстор на този вид теста.