Моите коментари

marcheva14 коментира:
Разрешавам си да добавя още една снимка към основната рецепта. Моята рецепта , тя е същата като публикуваната от Ивана Кръстева, но е озаглавена "Автентични спагети Карбонара" - публикувана от MasterChef - J. Mielle. Продуктите са точните, ползвала съм за бекон Панчета - 250 г, сирене Пекорино, но единствената разлика при мен е, че като количество са 250 г италиански спагети - Spaghettoni те са с дължина около 60-65 см и яйцата са 2 цели яйца и един жълтък и зехтин за готвене на Панчетата. Определено смятам, че това количество на спегетите посочено от мен, или по точно от J. Mielle, е точно за броя на яйцата и жълтъка, при повече спагети би трялвало да се увеличат двойно продуктите, за да се получи добър резултат.
marcheva14 коментира:
Разкошно видео видях, Диана и разкошено направен тарт с кайсии, с прекрасна тъничка хрупкава маслена коричка! Благодаря!! Марчето
marcheva14 коментира:
Добави коментар Чудесна снимка, Дани. Хубава е тази лимонада, много е освежаваща, често я приготвям. Няма значение, че има и листенца от ментата, понякога аз не я прецеждам и така я оставям, много е освежаващо и е приятен вкуса ѝ. Ароматна е.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Ванче, благодаря. Ще ги обръщам няколко дни и толкова и после ги прибирам.
marcheva14 коментира:
Ванче, разреших си да добавя още една снимка към твоята рецепта. Разликата е само в това , че добавям щипка черен пипер. Ванче, да ги въртя ли тези буркани всеки ден или нещо им няма и така да си останат, не знам, аз много не съм по туршиите. Правя само тези люти чушлета и още една която също не се вари и това. По шест буркана от всеки модел и ми е достатъчно. Марчето
marcheva14 коментира:
А така поднесана, Марина, нямаш представа колко е пикантна и хубава. По принцип царевица не обичам, или по точно мога и без нея, не се сещам за нея и винаги я отминавам на пазара, но сега така направена не можах да ѝ устоя. То това не може и да се нарече рецепта, само едно предложение за нещо по-вкусно и различно.
marcheva14 коментира:
Също като Ели, преди да видя кой е приготвил тази рецепта , вече знаех, че това си ти, Дани. Чудесно предложение! Браво, Дани!
marcheva14 коментира:
Разрязах го този кейк след престой в хладилник и мога определено да споделя с вас, че тази рецепта е разкошна. На прочит е дълга и може би изглежда трудна, но това не е така. Наистина е с перфектен вкус, отвътре е с перфектна визия, защото са се отделили два пласта, бял и кафяв, добавките от подправки са в съвършенна комбинация и си заслужава да се пробва. За съжаление не мога да кача снимка на разрязано парче, защото той много успешно напълно завърши. Бяхме 10 човека и стигна за всички по две парчета. Определено го записвам в любими рецепти, заслужава си.
marcheva14 коментира:
Да, Албенка! Точно това е и мой вкус. Уникално вкусно е, но задължително лютиво, повече лютиво, иначе не е интересно. Грамажите са повечко и спокойно можеш да ги делиш на две. Хайде, поздрав!
marcheva14 коментира:
Мария, би трябвало да се надуе, така както съм приложила и снимка към рецептата. Никога към която и да е рецепта на баница не добавям набухвател. Набухвател добавям само към кейкове или подобни теста.
marcheva14 коментира:
Нинче, веднага щом видя снивмката в заглавната страница и вече зная, че това е твоя рецепта. Чудесна е!
marcheva14 коментира:
Добавям още една снимка към основната рецепта, като добавих и малко Чери доматки отстрани . Прекрасни станаха, леко запечени и поеми от аромата на босилека.
marcheva14 коментира:
Много се радвам, че си всички опитахте да го приготвите. Тази рецепта е уникална. Няма друг такъв кейк, то и затова се нарича "Царски кейк". При мен дойде от баба ми, майка ми и сега аз го предлагам. Този кейк е с история, но някой друг път ще я разкажа, кратка но приятна история. Браво , момичета!
marcheva14 коментира:
Гърците не изцеждат предварително патладжана. Лично съм го забелязала, не зная защо, но това е практиката им. Рецептата е прекрасна, точно за Гръцка мусака, с канела, с карамфил и всички подправки. Чудесна е !! Браво!
marcheva14 коментира:
Севдалина, за първи път да работиш бутер тесто и то с прекрасен резултат.! Тъй като аз го работя често, не обичам готово бутер тесто, но понякога ми се налага да купувам, ще ми разрешиш ли само мъничък съвет. Никога не се опитвай да го разточваш в кръгла форма тестото, това е грешка. Винаги се работи в правоъгълна и точилката е напред и назад. Така се запазват пластовете на бутер тестото. И охлаждай за по-бързо във фризер за 15 мин. Масата където работиш също я охлаждай , например с една ледено студена тенджера, която си поставила във фризера , минаваш по плота няколко пъти за да се изстуди. Това го практикувам най-вече когато е горещо, зимата не е толкова необходимо! Пуснала съм рецепта за кроасан, можеш и там да погледнеш. и то два вида, бързо бутер тесто и по-трудното, бавното. Удоволствие е да се работи това тесто. То оживява в ръцете ти. Браво! Чудесни кроасани!
marcheva14 коментира:
Венче, благодаря! Салатата с този дресинг е прекрасна. Пробвай! Риган пресен нямам, имам само сух, имам тераса, но не съм засадила в саксийка, щом имаш пресен - слагай, но го пасирай в блендер, както съм посочила. Видях ги и гювеча, какво да ти кажа, всичко прясно и чудесно, но си имаш градинка, а аз ще трябва да скоча до плод и зеленчука.... мда.. Марчето
marcheva14 коментира:
Нина, разкошна рецепта. Непременно ще я спретна! Много ми харесва този пармезанов коблер. Благодаря!