Погачата е добра на визия, предполагам и вкусна но мисля че 2 пакетчета мая на това количество течности е много, едно според мен е достатъчно. Само да добавя, че преди да пуснете рецептата си я прочетете защото има хора които не са наясно а сте започнали текста - Пресейте тестото в тава, което е техническа грешка. :)
Благодаря Мария! Да си кажа честно винаги времето ме притиска и нямам навик да изтегля количеството на брашното. Но винаги използвам домашни яйца а те са доста големи, дори напоследък са с по 2 жълтъка и така течността е различна но както казах и на Сия, другия път ще претегля всичко. :)
Благодаря Сия! Брашното никога с точност не мога да кажа, при оформянето още използвам. Но обещавам че другия път ще го изтегля и полученото тесто също. :)
Радвам се че ви е харесала моята питка! Продължавайте да опитвате, ако имате желание ще се получи и ще сте горда със себе си. На мен ми прави удоволствие и като постигна резултата който искам съм много щастлива. :) А цветното тесто за декорация трябва да бъде една идея по твърдо да не се обезформя при печене. Весел празник!
Соня, не искам да се хваля, но вчера станаха невероятни и маста изигра тази роля защото всичко тестено направено с мас става много вкусно макар, че някой хора не я възприемат. :) Затова и ги кръстих избухнали :)
Благодаря! Да с купичката го пека, тя е порцеланова в тях пека и крем карамел :) За да се запази формата на венеца на височина трябва да има купа по средата иначе ще се разлее при печенето.
На тази течност от яйцата и млякото е около 700 г брашно най много 800 с доомесването. Не пиша грамажа на брашното защото аз винаги правя питките си с домашни яйца а те са по големи дори и с по 2 жълтъка понякога, затова течността е повече и ако пиша примерно 1 кг няма да отговаря. А и от самото брашно много зависи, аз използвам само София мел-екстра.
Моите коментари