Ваня Георгиева

Автор
Моята стенаРецепти1567Статии47Съвети16Коментари1429Форумни теми41Постове във форума1008За менИзпрати съобщениеточки52639

Здравей Станислава! В момента втасва във същата марка хлебопекарна и ще видя какво ще се получи. Ако стане сполучлив значи майка ми нещо бърка. 


Здравей Станислава, страхотен хляб се получи. Само малко захарта ще намаля, точно сложихме колкото пише но явно всяка захар е различна има една подслажда повече. 


Здравей Величка, какво искаш да кажеш "трошливи" ? Става збит и тиклав или не се изпича хубаво, аз взех от майка ми нейната Мулинекс, 2 пъти правих става невероятен хляб. Със брашно София мел екстра и Кастело, суха мая на Йоткер. 


Не зная от какво зависи освен водата да е малко, друга логика няма. Например по книжката пишеше точно за всички продукти а захарта при моя явно идва повече или тя послажда, затова я намалих. Но като го режем дори на другия ден не се рони. 


И аз се чувствам по същия начин ядосвам се но нищо не мога да направя. Затова поне питките си надписвам, те са моето хоби и съм горда с това че в нета хората ми пишат много мили думи за тях и за мен. Радвам се когато хората харесват произведенията ми и не искам да виждам, че някои си откраднал снимка с моя рецепта. 


Величка, много ти благодаря! Аз сама се уча и има още много, много да постигам от към тестените изделия. Стремя се да правя все нови и интересни модели и на вкус и на визия. Помагам на тези които са ме питали за съвет и се радвам да науча много хора, иначе не бих споделяла рецептите си тук. 


С нетърпение ще очаквам рецептата защото довечера ще имаме гости и имам пържоли. 


Благодаря момичета за прекрасните рецепти, приготвям ги през годината а не само по коледните празници. 


Не вярвам че са БИО и никога не бих си купила. От домашните плодове и зеленчуци по хубави няма, стига да имате двор и желание да отглеждате. 


На мен лично не ми допадат сладките картофи. Приготвях ги по няколко различни рецепти но явно не са за моя вкус. 


Имам ли малко свободно време през почивните дни веднага се хващам да замеся тесто дали солено или сладко. Винаги гледам да оформя някои нов модел за питка или погача. 


И на мен не ми харесва бланширания някак по сух, аз обичам по сочен ориз и дори слагам повече вода.
Пробвах няколко вида но е все такъв.


Така е Сия, и аз ползвах една бутилка по няколко пъти защото по принцип пия топла вода и си наливах изворна и я слагах на слънце. Когато чух че са доста вредни вече не ползвам, но по магазините водата стои много дълго понякога по складове което за жалост също е вредно. 


От както не си пълня вода в пластмасово шише се чувствам много по добре. Преди имах на моменти горчив вкус в устата.

Сеге е много лесно като по магазините има готови кремове без варене само бъркаш с миксера и готово.

Убедих се че натуралния сок е пълен с Е-та, моя мъж има страхотни киселини от него. Най добре е сами да си правим сок от плодове.

И ние си пълним по 1 бидон после като остане го нарязвам и пълня в буркани, варя за капачка и имам когато ни се прияде със свинско или ребърца, така най ни харесва.