Ваня Георгиева
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20180430_075419_74111.webp)
Гуру
Моята стенаРецепти1545Снимки4041Статии47Съвети16Коментари1428Форумни теми41Постове във форума1008За менИзпрати съобщениеточки51069
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Здравей Станислава! В момента втасва във същата марка хлебопекарна и ще видя какво ще се получи. Ако стане сполучлив значи майка ми нещо бърка. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Здравей Станислава, страхотен хляб се получи. Само малко захарта ще намаля, точно сложихме колкото пише но явно всяка захар е различна има една подслажда повече. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Здравей Величка, какво искаш да кажеш "трошливи" ? Става збит и тиклав или не се изпича хубаво, аз взех от майка ми нейната Мулинекс, 2 пъти правих става невероятен хляб. Със брашно София мел екстра и Кастело, суха мая на Йоткер. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Не зная от какво зависи освен водата да е малко, друга логика няма. Например по книжката пишеше точно за всички продукти а захарта при моя явно идва повече или тя послажда, затова я намалих. Но като го режем дори на другия ден не се рони. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
И аз се чувствам по същия начин ядосвам се но нищо не мога да направя. Затова поне питките си надписвам, те са моето хоби и съм горда с това че в нета хората ми пишат много мили думи за тях и за мен. Радвам се когато хората харесват произведенията ми и не искам да виждам, че някои си откраднал снимка с моя рецепта. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Величка, много ти благодаря! Аз сама се уча и има още много, много да постигам от към тестените изделия. Стремя се да правя все нови и интересни модели и на вкус и на визия. Помагам на тези които са ме питали за съвет и се радвам да науча много хора, иначе не бих споделяла рецептите си тук. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
С нетърпение ще очаквам рецептата защото довечера ще имаме гости и имам пържоли. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Благодаря момичета за прекрасните рецепти, приготвям ги през годината а не само по коледните празници. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Не вярвам че са БИО и никога не бих си купила. От домашните плодове и зеленчуци по хубави няма, стига да имате двор и желание да отглеждате. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
На мен лично не ми допадат сладките картофи. Приготвях ги по няколко различни рецепти но явно не са за моя вкус. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Имам ли малко свободно време през почивните дни веднага се хващам да замеся тесто дали солено или сладко. Винаги гледам да оформя някои нов модел за питка или погача. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
И на мен не ми харесва бланширания някак по сух, аз обичам по сочен ориз и дори слагам повече вода.
Пробвах няколко вида но е все такъв.
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Така е Сия, и аз ползвах една бутилка по няколко пъти защото по принцип пия топла вода и си наливах изворна и я слагах на слънце. Когато чух че са доста вредни вече не ползвам, но по магазините водата стои много дълго понякога по складове което за жалост също е вредно. ![](/files/icons/smilies/2.png)
![](/files/icons/smilies/2.png)
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
От както не си пълня вода в пластмасово шише се чувствам много по добре. Преди имах на моменти горчив вкус в устата.
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Сеге е много лесно като по магазините има готови кремове без варене само бъркаш с миксера и готово.
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
Убедих се че натуралния сок е пълен с Е-та, моя мъж има страхотни киселини от него. Най добре е сами да си правим сок от плодове.
![Ваня Георгиева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20180430_075419_74111.webp)
И ние си пълним по 1 бидон после като остане го нарязвам и пълня в буркани, варя за капачка и имам когато ни се прияде със свинско или ребърца, така най ни харесва.