Gotvach.bg»Избрани Колекции»Вкусни Байганети
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Байганетите с пиле се пекат в предварително загрята фурна на 180°C до получаването на приятен загар за около 1 час....

Гъбите се измиват много добре и се почистват от пънчетата. В половината от тях се поставя по една маслина без костилка и малко парченце риба....

В леко навлажнени ръце оформете байганетите на фитили.
Поставете в широк съд и приберете в хладилника за час-два....

Приготвяме пастата. В купа разделяме белтъци от жълтъци, към жълтъците прибавяме бирата кис. мляко и солта, след това разбъркваме с миксер и постепенно...

За тази рецепта е подходящо да използвате твърд кашкавал. Може и такъв, който е престоял в хладилника няколко дни или за 30 минути в камера.
Нарежете...

Загрейте го до максимална степен и щом усетите ще е достигнало температурата, внимателно сложете байганетите (олиото трябва да ги покрива)....

Пържете до златисто в сгорещеното олио при умерен до силен огън -7-8-ма степен, но не и максимална, за да не загарят рибните байганети отвън, а отвътре...

4

Белтъците се отделят от жълтъците и вторите се разбиват с бирата.
Получената смес се миксира с брашното и към нея се добавят разбитите на пухкав...

1
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
52
45
30
23
10
Дай твоята оценка: