Как да Приготвя Артишок

Открий всички 39 подбрани съвети за как да приготвя артишок в Готвач.бг.
АртишокАртишок
1
не влияе върху неговите вкусови качества. Кулинарна употреба на артишок Съставът на артишока предопределя и доброто му съчетание с вкусовете на...
Пържен артишокПържен артишок
Артишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре. Артишокът и...
Задушен артишокЗадушен артишок
Чесънът и магданозът се запържват на слаб огън около 5 мин. Добавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер. Изсипва...
Йерусалимски артишокЙерусалимски артишок
Артишокът се обелва и се вари около 10 мин. Поставя се в подходящ съд и се залива със сместа от лимоновия сок, зехтина, чесъна. Поръсва се със солта и сервира веднага....
Печени картофи с артишокПечени картофи с артишок
. Разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и универсална подправка. Изсипете сместа в тава за печене. Добавете артишока върху картофите, заедно с маринатата. Запечете в загрята фурна до златист загар....
Артишок в Салса ВердеАртишок в Салса Верде
оставите, като я обелите от по-тъмния пласт и оставите светлата сърцевина. 2. Всеки обелен артишок разполовявайте и поставяйте веднага в...
Артишок със сос РомескоАртишок със сос Ромеско
- светлата сърцевина - стъблата трябва да са дълги не повече от 5 см от основата. 2. Всеки обелен артишок веднага режете на четвъртинки и...
Артишок с хамонАртишок с хамон
2
1. Почистете артишока от няколко пласта външни твърди листа, за да остане крехката сърцевина. Не изрязвайте дръжките, а ги обелете докато...
Киш с артишокКиш с артишок
на тънки филийки. В тенджера с вода добавяме 1 с.л. оцет и 1 с.л. сол и слагаме филийките артишок. Оставяме да ври 2-3 минути и отцеждаме...
Артишок с винегретАртишок с винегрет
появи сърцевината. Нарежете артишока на четвъртини от горе до долу и издълбайте центъра на сърцевините. Поставете изчистения артишок в голяма...
Артишок по римскиАртишок по римски
. Прибавете нарязаните моркови, лук, чесън, целина, дафинов лист, черния пипер, виното и сол на вкус. Разбъркайте. Добавете половините артишок...
Италиански пай с артишокИталиански пай с артишок
стените. Надупчва се повърхността с вилица. Плънка: Стъблата на артишока се подрязват. Режи се 1/3 от върха на артишока. Отстраняват се твърдите...

Рейтинг

4
Общо 8 гласували
5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: