Козунак

Козунак

10

познаете, че тестото е готово, когато не залепва по стените на съда и започне да прави мехури. Тогава го поръсете леко с брашно, покрийте го с...

1

Как да си Приготвя Домашен Козунак

Разгледай всички 24 подбрани съвети за как да си приготвя домашен козунак в Готвач.бг.
Козунаци

Козунаци

4

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Пиян козунак

Пиян козунак

, е, че ние решихме да направим повече, но по-малки на големина козунаци. От един килограм брашно извадихме 6 малки козунака, като по този начин...

Ирански козунак

Ирански козунак

разтворена в малко хладка вода. Разбъркваме добре и слагаме брашното, маковото семе, захарта и лимонената кора. Замесваме средно меко тесто и...

Полски козунак

Полски козунак

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Постен козунак

Постен козунак

тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко. Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса....

Чуден козунак

Чуден козунак

2

козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените предварително продукти и във втасването. Да, ще изпечете...

Велинградски Козунак

Велинградски Козунак

ден на топло, като се премесва през 2 часа. Така приготвения козунак става на конци. Привечер към тестото прибавяме 2/3 от орехите. За по...

Портокалов козунак

Портокалов козунак

3

1. Разтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути; 2. През това...

Карамелен козунак

Карамелен козунак

пресяваме брашното и правим кладенче, в което започваме да прибавяме продуктите за тестото. Замесваме меко тесто и го оставяме за 20 минути да...

Веган козунак

Веган козунак

1

Брашното се пресява в дълбок съд за месене и се прави кладенче. Млякото се затопля и в едната половина се разтваря маята с 1 с.л. захар и 2 с.л...

Чешки козунак

Чешки козунак

. Замесвам твърдо тесто и оставям на топло, покрито с домакинско фолио. Готовото тесто разделям на 6 равни топки. Разточвам всяка една на...

3.4
Общо 9 гласували
5 2
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: