Как да си Приготвя Домашен Козунак

Разгледай всички 24 подбрани съвети за как да си приготвя домашен козунак в Готвач.бг.
Козунак
Козунак
10
познаете, че тестото е готово, когато не залепва по стените на съда и започне да прави мехури. Тогава го поръсете леко с брашно, покрийте го с...
Козунаци
Козунаци
4
. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. ...
Ирански козунак
Ирански козунак
разтворена в малко хладка вода. Разбъркваме добре и слагаме брашното, маковото семе, захарта и лимонената кора. Замесваме средно меко тесто и...
Портокалов козунак
Портокалов козунак
3
1. Разтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути; 2. През това...
Пиян козунак
Пиян козунак
, е, че ние решихме да направим повече, но по-малки на големина козунаци. От един килограм брашно извадихме 6 малки козунака, като по този ...
Чуден козунак
Чуден козунак
2
козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените предварително продукти и във втасването. Да, ще изпечете...
Карамелен козунак
Карамелен козунак
пресяваме брашното и правим кладенче, в което започваме да прибавяме продуктите за тестото. Замесваме меко тесто и го оставяме за 20 ...
Козунак Асорти
Козунак Асорти
с шоколад и завийте на руло. Нарежете го на парчета 4-5 см. Наредете ги изправени в средата. Козунакът се оставя да втаса. Намазва се с яйце...
Велинградски Козунак
Велинградски Козунак
ден на топло, като се премесва през 2 часа. Така приготвения козунак става на конци. Привечер към тестото прибавяме 2/3 от орехите. За по...
Чешки козунак
Чешки козунак
. Замесвам твърдо тесто и оставям на топло, покрито с домакинско фолио. Готовото тесто разделям на 6 равни топки. Разточвам всяка една на...
Шуменски козунак
Шуменски козунак
. Намазват се форми с мазнина и се слага тестото така, че да достига до половината от формата. Прави се вдлъбнатина по цялата дължина на формата ...
Експресен козунак
Експресен козунак
, което се оставя да втаса на топло половин час. Тестото се омесва отново, разделя се на три, правят се фитили и се плете плитка. Оставя се...

Рейтинг

3.4
Общо 9 гласували
5 2
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: