Как се Прави Кефир

Прегледай всички 18 избрани предложения относно как се прави кефир в Готвач.бг.
Как се прави кефир
Как се прави кефир
Кефир е тибетска гъба, която предизвиква ферментацията в млякото. Тя му придава специфичен вкус, който се харесва на всички, но най-много на...
Кефир
Кефир
4
едно денонощие. След това извадете гъбата и консумирайте като айрян или използвайте кефира за приготвяне на ястия. Става гъст като кисело ...
Кефир
Кефир
22
. Вреди от кефира Кефирът е жив организъм и променя свойствата си непрекъснато, като се разваля бързо - за 2-3 дни. Престоялият 1 ден ...
Кефал
Кефал
Кефалът /Mugil cephalus/, известен още като морски кефал, представлява риба от семейство Кефалови риби, към които принадлежат още...
Отслабване с кефир
Отслабване с кефир
Кефирът е млечнокисел продукт, който води своето начало от Кавказ. Говори се, че дълго време тайната на кефира била дълбоко пазена, но така или...
Солени палачинки с кефир
Солени палачинки с кефир
Разбиваме яйцата за 1-2 минути и добавяме кефира и солта. Разбъркваме хубаво. Смесваме содата и оцета /за да се загаси содата/ и добавяме към...
Здравословни ползи от кефир
Здравословни ползи от кефир
С наименованието кефир се нарича напитката, получена след ферментация на кефирени зърна в мляко. Популяризирането ѝ и възобновената ѝ слава се...
Бял хляб с кефир
Бял хляб с кефир
налива кефирът, слага се солта и се пресява брашното. Замесва се гладко еластично тесто, като се добавя по малко брашно, докато спре да лепне...
Кръгли понички с кефир
Кръгли понички с кефир
В купа се сипва кефир или айран, добавят се яйцата, солта, захарта, ванилията, алкохолът. Разбива се с лъжица или миксер, след това се прибавя...
Питки с кефир и мая
Питки с кефир и мая
кефирът, водата, олиото, солта и захарта. Разбиват се добре, след това постепенно се добавя брашното с маята и се разбъркват с помощта на...
Въздушни бухтички с кефир - оладьи
Въздушни бухтички с кефир - оладьи
3
кефир топли на закуска с мляко, сметана, сирене, сладко, конфитюр или мед според предпочитанията. Забележка: Моите бухтички правя с ...
Кефал Плакия
Кефал Плакия
Обелваме и нарязваме на едро лука. В тиган поставяме олиото и 1/2 ч.ч. вода и добавяме лука, за да се задуши. Задушаваме, докато омекне, след...

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: