Как се Прави Луканка

Открий всички 24 кулинарни идеи за как се прави луканка в Готвач.бг.
Луканка
Луканка
, сложете луканките за 24 часа между 2 дъски с тежест, след което отново сложете да се сушат. Пресоването се прави 3-4 пъти през 5-6 дни, като...
Домашна кълцана луканка с праз
Домашна кълцана луканка с праз
1
Месото се накълцва. Омесва се с подправките. Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото. Месото престоява 24 часа, като се...
Как се прави домашен суджук и луканка
Как се прави домашен суджук и луканка
7
, ще се уверите, че сте изпуснали много и ще забравите пазаруването на луканки от магазина. За да се направи вкусно, домашната луканка има...
Пушена луканка
Пушена луканка
Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в...
Конска луканка
Конска луканка
прави някаква допълнителна обработка, могат да си стоят закачени, докато приключи консумацията им. Консумират се директно или след като се запече ...
Карловска луканка
Карловска луканка
2
Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица...
Обикновена луканка
Обикновена луканка
1
Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по...
Вегетарианска луканка
Вегетарианска луканка
. Завиваме сместа във фолио или хартия за печене, като ѝ придаваме форма на луканка. Печем в намаслена тавичка около 15 минути в умерена ...
Бъркани яйца с праз и домашна луканка
Бъркани яйца с праз и домашна луканка
Нарязвате луканката на дребни кубчета или на кръгли парченца. Слагате в тигана малко олио, нарязвате праза на ситно и започвате да го...
Кисело зеле с ориз, праз и луканка
Кисело зеле с ориз, праз и луканка
готовност на ориза. Сервираме порция ориз, щедра поръсена с натрошена суха люта чушка и тънки парченца от луканката. Добър апетит!...
Веган луканка
Веган луканка
смес за луканка. Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне. След това се ...
Истинска Луканка
Истинска Луканка
4
, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: