Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пестил
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пестил се прави, като плодовете /сините сливи/ се варят във вода, докато им се отделят люспите....

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа...

По време на сушенето отваряме периодично вратата на печката, за да се изпари водата при сушенето на пестила....

Пестилът е готов, щом започне да се отлепя от дъното на тавата, не е лепкав и е еластичен....

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват....

2

Разбира се, нищо не може да се сравни със сушения на слънце пестил, но фурната с вентилатор в случая е решение....

2

За приготвянето на пестила се използват хубаво узрели плодове. Измиват се добре със студена вода....

Общо 35 броя сладки от това тесто :)))
Празничните сладки с пестил са чудни....
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: