Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва...
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер до побеляване. Добавя се олиото , прясното мляко и накрая брашното, смесено с бакпулвера и се разбърква...
Тесто: Пресяват се брашното и солта. Захарта се смесва с индийското орехче, маслото се разбива с миксер. Добавя се прясното мляко и се бърка до получаване...
Ягодите се измиват и се обелват много тънко. Задушават се е половината от захарта, докато се получи пюре.
Млякото се загрява и се смесва с разбитите...
Фурна - включена на 175 градуса.
Работи се с тортена форма с ринг 22-24 см , добре намаслена и леко покрита с брашно.
Ягодите се почиства, подсушават...