Лесно Гьозлеме

Открий всички 14 избрани предложения относно лесно гьозлеме в Готвач.бг.
Лесни гюзлемиЛесни гюзлеми
1
притискаме отгоре с точилката. Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят....
ГюзлемиГюзлеми
45
, наръсете отново от плънката и прегънете другите краища, така че да се получи плик. Изпържете така приготвените гюзлеми в сгорещено олио от двете страни....
Родопски гюзлемиРодопски гюзлеми
натрошено сирене и сгъвайте подобно на плик, добре запечатан, за да не излиза сиренето при печенето. 4. Сгънатите гюзлеми отново намазвайте...
Добруджански гюзлемиДобруджански гюзлеми
тесто. Оформяме всички гюзлеми. Загряваме олио или разтопена мас в дълбока тенджерка и ги пържим една след друга от двете страни. Стават хрупкави и на мехурчета....
Два пъти токано (гьозлеми)Два пъти токано (гьозлеми)
4
Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност. Това е една...
Гьозлеме със сирене и празГьозлеме със сирене и праз
7
преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата. Сложете...
Класически гюзлемиКласически гюзлеми
другият навън, така че да се получи осморка. Намазват се с мас и едното охлювче се захлупва върху другото. Разточва се гюзлеми с дебелина 5 мм. Пече се в предварително загрят сач, намазан с мазнина....
Вкусни гюзлемиВкусни гюзлеми
1
. Намажете корите с олио, поръсете всяка със сирене и завийте от 4-те страни, за да се получи квадрат. Намажете гюзлемите от едната страна с...
Домашни гюзлемиДомашни гюзлеми
получите квадрат. Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло. Забележка: Броят на гюзлемите зависи на колко късчета ще разделите тестото....
Гюзлеми охлювчета на сачГюзлеми охлювчета на сач
. През времето, в което се приготвят гюзлемите, сачът се нагрява много добре на котлона, като се намазнява с олио. Изпичаме гюзлемите...
Гюзлеми от готово тестоГюзлеми от готово тесто
3
. Така приготвените гюзлеми от готово тесто изпечете в тиган с масло и зехтин на не много силен огън от двете страни. Щом обърнете...
Гюзлеми с готови кориГюзлеми с готови кори
16
квадрат и се притискат, за не се отворят. Гюзлемите се пекат от двете страни в тиган с малко олио до готовност....

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: