Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печене на Риба на Скара
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Намажете с мазнина скарата и я загрейте, след което сложете рибата да се пече първо от към кожата за 15 минути, след това обърнете и печете още 10...

1

Посолява се, поръсва се с черен пипер и се пече на умерено загрята скара. Готовата риба се поръсва със ситно нарязан магданоз....

Избор на подходяща риба за печене на скара
Не всички риби са подходящи за печене на скара....

Намазваме ги обилно с олио и ги запичаме върху нагорещената скара. Печем рибата до готовност....

Те са страничен продукт при печенето на мускулни тъкани от месата, на птиче месо, на червени меса, от печенето на някои видове риба....

Лесно се пече риба и пилешко. Отнема малко време, за разлика от свинското, което се пече малко по-дълго. Бързо се пече агнешкото....

Втората индикация за безопасно печене на скара е: не поставяйте месото за готвене директно върху пламъка, а по-скоро върху скарата, разположена над...

Загряваме скарата и изпичаме рибата от двете страни.
В чиния поставяме от филетата треска и отгоре поръсваме с нарязания на дребно магданоз....

Изпичате рибата на скара и я сервирате, поръсена със ситно нарязан магданоз и резенчета лимон....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
51
45
33
21
10
Дай твоята оценка: