Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пържен Далак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


В един голям тиган загряване мазнината и слагаме телешкия далак да се пържи, към края на сготвянето прибавяме лук, нарязан на колеми шайби....

1

Нарежете всеки далак на три парчета. На всяко парче правим разрез с нож да се получи "джоб"....

Далакът се измива добре и се отрязва в единия край така, че да може да се сложи плънката....

Печем свинския далак в предварително загрята фурна за около 15-20 минути....

Слагат се в тиган със сгорещено олио да се пържат.
След това се прибавя нарязаният на полумесеци лук....

Ако зелето идва в повече за плънката го добавяме в тавата около далака....

С нож направете отвор в далака по дължина, да стане като чорапче, овкусете със сол и черен пипер....

Далаците се измиват и с помощта на остър нож се разрязват надлъжно, но не докрай, а така че да се образува нещо като джоб. Леко се издълбават отвътре...
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: