Пърленки на сач

Разгледай всички 36 кулинарни идеи относно пърленки на сач в Готвач.бг.
Пърленки със сирене на сач
Пърленки със сирене на сач
3
. Изпечете пърленките върху загрят и намазнен сач от двете страни до готовност. Подреждайте готовите пърленки една върху друга и ...
Пълнозърнести пърленки
Пълнозърнести пърленки
. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки. След като разделим тестото, всяка топка...
Еленски пърленки
Еленски пърленки
на спирала с големината на сач. Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една ...
Селски пърленки
Селски пърленки
23
сач или тиган. Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол....
Габровски пърленки
Габровски пърленки
3
се и се оставят да се надигнат. Пърленките се пекат на скара, намазана с мазнина, като се обръщат. Още топли пърленките се намазват с масло и ...
Бързи пърленки
Бързи пърленки
1
Маята се разтваря в 2 с.л. хладка вода с щипка захар и щипка брашно. Содата се кипва в киселото мляко. Брашното се пресява и към него се...
Содени пърленки
Содени пърленки
Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то...
Постен Сач
Постен Сач
1
зеленчуците върху сача, като добавите царевицата и маринованите гъби. Добавете 1-2 с.л. от гъбената марината. Сложете студеният сач в студена фурна...
Комбиниран сач
Комбиниран сач
Нарежете двата вида месо на кубчета, наденицата - на колелца, лука и чушките - на шайби, гъбите - на филийки. Сложете сача на котлон, сипете...
Тракийска пърленка
Тракийска пърленка
Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по...
Чеснова пърленка
Чеснова пърленка
13
. Пърленките се мажат с ароматното масло, което се приготвя като леко се разтопи маслото и се разбърка с чесъна и магданоза. Пекат се доста бързо ...
Страндженска пърленка
Страндженска пърленка
Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...

Рейтинг

3.8
Общо 9 гласували
5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: