Gotvach.bg»Избрани Колекции»Сварен Лимец
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Лимецa измийте добре и когато водата заври го сложете да ври докато омекне....

Накисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине....

В кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер.
Вари се до готовност.
По желание може да се добави фиде....

Добавя се вода, прясно мляко и сол, накрая бакпулевра и пресято брашно от лимец, защото има едри частици....

Последователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон....

Брашното от лимец и елда се пресява и се смесва в голяма купа, прави се в средата кладенче и се чуква яйцето, добавят се зехтинът и киселото мляко...

Маята се разтваря в малко вода заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставете настрани да шупне.
В по-голям съд направете кладенче от двата вида...

В купа смесваме 500 г от брашното от лимец, лененото брашно и добавяме олиото, кориандър, разбитото яйце и киселото мляко с разтворената сода....

От посочените продукти се омесва меко тесто. Готовото тесто престоява в хладилника около 30-40 мин.
Тестото се разделя на 2 топки. Всяка топка...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: