Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Пригответе гъст сос, като пасирате леко чесъна и добавете постепенно джоджена, ригана, сока от лимони, зехтина, малко черен пипер и сол.
Сложете...

1

Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява...

1

Обезкостете агнешкия бут и го нарежете на малки парченца.
Загрейте маслото на силен огън и запържете в него нарязания на филии лук....

Смесват се оризът, ситно нарязаният лук, смляното агнешко месо, червеният пипер, черният пипер, нарязания копър, солта (ако не е посолено), всичко...

След 40 мин махаме фолиото и печем до зачервяваме агнешките пържоли на фурна.
Сервираме със сезонна зелена салата....

Агнешкият Каетъ Кебап е готов.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....

Това е рецепта за агнешки курбан за здраве.
Консумира се бистър агнешки курбан със салата и чаша студена ракия....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 6
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: