Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Смесват се оризът, ситно нарязаният лук, смляното агнешко месо, червеният пипер, черният пипер, нарязания копър, солта (ако не е посолено), всичко...

Овкусете агнешката четвъртинка (чейрек) със сол и черен пипер. Прехвърлете месото в подходяща тава, а по-добре в глинен гювеч.
Залейте го с разтопеното...

Пригответе гъст сос, като пасирате леко чесъна и добавете постепенно джоджена, ригана, сока от лимони, зехтина, малко черен пипер и сол.
Сложете...

Обезкостете агнешкия бут и го нарежете на малки парченца.
Загрейте маслото на силен огън и запържете в него нарязания на филии лук....

Не може Гергьовден без агнешка чорба и агнешко печено – това е нашата българска традиция....

Това е рецепта за агнешки курбан за здраве.
Консумира се бистър агнешки курбан със салата и чаша студена ракия....

Флейките се режат по-дебели за да са по-сочни.
Мариноваме флейките за няколко часа в смес от мед, соев сос, лимонов сок и черен пипер.
Печем...

1
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 6
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: