Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пълнени Агнешки Шардени
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Варим на много бавен огън пълнените агнешки шерденчета с още 1 1/2 ч.ч. вода, дори изключваме котлона от време на време - общо варим 1 час....

Сместа се разстила върху агнешките гърди, те се навиват на руло и се завързват с канап на две-три места....

3

Измиваме добре шердена и след това обилно изплакваме с вода
Слагаме да варим в 2 л вода до готовност.
Докато варим чорбата, поставяме тиган, загряваме...

Овкусете агнешката четвъртинка (чейрек) със сол и черен пипер. Прехвърлете месото в подходяща тава, а по-добре в глинен гювеч.
Залейте го с разтопеното...

Смесват се оризът, ситно нарязаният лук, смляното агнешко месо, червеният пипер, черният пипер, нарязания копър, солта (ако не е посолено), всичко...

С машинка и съответната приставка напълнете червата с каймата и подправките /не много плътно, защото са крехки/, като ги връзвате или усуквате през...

Пригответе гъст сос, като пасирате леко чесъна и добавете постепенно джоджена, ригана, сока от лимони, зехтина, малко черен пипер и сол.
Сложете...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 7
52
42
31
22
10
Дай твоята оценка: