Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Турска баница с кайма и праз ще се хареса на всеки любител на бюреците....

Извадете готовата наложена баница с праз и кайма и я покритие с кърпа, да се задуши.
Нарежете я на парчета и я сервирайте....

Нарежете на дребно праза и лука.
Сложете олиото в дълбок тиган. След като загрее, сложете нарязаните праз и лук....

След като омекне, се добавя размачканата кайма с малко вода.
Готвят се докато каймата започне да се запържва....

Задушава се праз, към него се прибавя каймата. При готовност на каймата се добавят изварата, яйцата и се разбърква....

Оформената баница се поръсва с олио и се пече на 190 градуса за 30-35 минути. Изпечената баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа....

Поставете солената баница в тавичка и печете на 200 градуса за около 25-30 минути.
Солената баница с кайма и праз е много вкусна....

Печем бюрека 45-50 минути задължително в загрята фурна на 180 °C.
Хапваме с айран баница бюрек от Добруджа.
Чудна закуска....

2

1
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: