Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баницата на Баба

Баницата на Баба

Открий всички 24 избрани предложения относно баницата на баба в Gotvach.bg.
Сиренките на бабаСиренките на бабаСмесете всички съставки и замесете средно меко тесто. Оставете тестото да почине за 15 минути. Разделете на две и разточете с дебелина 0.5 см....
Питките на бабаПитките на баба
В голяма купа сипваме 2 ч.ч. брашно и добавяме в него разбитите яйца, натрошеното сирене, олиото и солта. В киселото мляко активираме содата и...
Тутманикът на бабаТутманикът на баба
1
Маята се разтваря с малко топла вода и захарта. Киселото мляко (100 г) се разбива с водата. Содата се разбърква с киселото мляко ( 3 с.л)...
Бобчето на бабаБобчето на баба
2
Накисваме боба предната вечер. Сипваме измития боб в тенджера с не много вода и го изчакваме да заври 3-4 мин. Махаме от котлона, изсипваме...
Лангидите на бабаЛангидите на баба
Първо загасете содата в киселото мляко. В голяма купа смесете всичко и с тел разбъркайте до хомогенна смес. Сместа не трябва да е рядка. Пържете...
Туршията на бабаТуршията на баба
За тази туршия може да изберете количество и вид на зеленчуците изцяло по ваш вкус и предпочитание. Всички зеленчуци се измиват и подсушават,...
Зелник на бабаЗелник на баба
За да приготвите плънката накълцайте зелето, лука и ги задушете в мазнина, след което добавете и нарязаните магданоз, копър, зелен лук, сол и черен...
Палачинките на бабаПалачинките на баба
2
Сместа се приготвя като разбиваме яйцата и захарта. "Изгасете" содата в киселото мляко и след като шупне я прибавете към яйцата. Прибавете всички...
Кекса на бабаКекса на баба
Разбийте много добре с миксер маслото с пудрата захар, докато се получи кремообразна смес. Прибавете при непрекъснато биене едно по едно яйцата...
Пицата на бабаПицата на баба
4
Разточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре. Наредете предварително нарязаните кренвирши...
Арабски баба ганушАрабски баба гануш
5
Патладжаните се пекат, обелват и намачкват на пюре. Добавят се зехтинът, магданозът, чесънът, таханът и лимоновият сок и се овкусява със сол....
Пърленките на бабаПърленките на баба
4
Пресейте брашното със солта. Добавете олиото, оцета и водата, затоплена до 35-36 градуса и замесете средно меко тесто. Оставете тестото да се почине...

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: