Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сиренките на бабаСмесете всички съставки и замесете средно меко тесто. Оставете тестото да почине за 15 минути.
Разделете на две и разточете с дебелина 0.5 см....
Питките на баба
В голяма купа сипваме 2 ч.ч. брашно и добавяме в него разбитите яйца, натрошеното сирене, олиото и солта.
В киселото мляко активираме содата и...
Тутманикът на бабаМаята се разтваря с малко топла вода и захарта.
Киселото мляко (100 г) се разбива с водата.
Содата се разбърква с киселото мляко ( 3 с.л)...
1
Бобчето на бабаНакисваме боба предната вечер.
Сипваме измития боб в тенджера с не много вода и го изчакваме да заври 3-4 мин.
Махаме от котлона, изсипваме...
2
Лангидите на баба
Първо загасете содата в киселото мляко.
В голяма купа смесете всичко и с тел разбъркайте до хомогенна смес. Сместа не трябва да е рядка.
Пържете...
Туршията на баба
За тази туршия може да изберете количество и вид на зеленчуците изцяло по ваш вкус и предпочитание.
Всички зеленчуци се измиват и подсушават,...
Зелник на баба
За да приготвите плънката накълцайте зелето, лука и ги задушете в мазнина, след което добавете и нарязаните магданоз, копър, зелен лук, сол и черен...
Палачинките на бабаСместа се приготвя като разбиваме яйцата и захарта. "Изгасете" содата в киселото мляко и след като шупне я прибавете към яйцата.
Прибавете всички...
2
Кекса на баба
Разбийте много добре с миксер маслото с пудрата захар, докато се получи кремообразна смес.
Прибавете при непрекъснато биене едно по едно яйцата...
Пицата на бабаРазточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре.
Наредете предварително нарязаните кренвирши...
4
Арабски баба ганушПатладжаните се пекат, обелват и намачкват на пюре. Добавят се зехтинът, магданозът, чесънът, таханът и лимоновият сок и се овкусява със сол....
5
Пърленките на бабаПресейте брашното със солта. Добавете олиото, оцета и водата, затоплена до 35-36 градуса и замесете средно меко тесто.
Оставете тестото да се почине...
4
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: