Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Постна Писюр СърмаЗагряваме олиото в тенджера и в него запържваме нарязаните на едро лук, чушка и морков.
Измиваме ориза, прецеждаме и го прибавяме в тенджерата,...
Добруджанска мамалига
Добруджанска мамалига се сервира топла.
PS: Количество вода може да се замени с прясно мляко....
Добруджанска салата
Омесете сиренето с чубрицата, наситнения магданоз и олио. В купа нарежете на дребно всички зеленчуци, а лука на отделни кръгчета.
Смесете зеленчуците...
Добруджанска закуска
Стопляме леко прясното мляко. Маята се размива в прясното мляко и захарта. Пресяваме брашното. Правим си кладенче и от изброените продукти, плюс киселото...
Голямата сарма с кисело зеле
Изключваме фурната, премахваме фолиото и оставяме вътре голямата сарма с кисело зеле....
Дроб Сарма с пресни подправки
Готовата дроб сарма се сервира с лъжица кисело мляко.
Дроб Сармата с пресни подправки е готова....
Дроб-сарма с пилешки дробчета
Залейте дроб сармата и върнете във фурната.
Дроб-сармата с пилешки дробчета е готова....
Агнешка дроб сарма с гъби
След изпичането дроб сармата се поръсва с пресен магданоз и се сервира топла с кисело мляко....
Кълцана сарма с кисело зеле
Сгорещяваме олиото и изпържваме ситно нарязания праз лук, докато омекне.
Добавяме и предварително изчистения и измит ориз. Запържваме, докато оризът...
Гъбена дроб сарма в палачинка
Увиват се като сарми и се нареждат в намазана с масло тавичка.
Пекат се до полуготовност....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: