Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пека мусаката с ориз до златист загар.
Вкусно предложение за мусака от зеле и ориз - обяд за шампиони, който ще ви държи до вечерта :)...

Добавя се оризът, предварително измит и отцеден. Запържва се до стъкловидност. Посолява се със сол, черен пипер, наситнен копър....

1

Оризът се сварява и се оставя да се задуши под капак, за да поеме цялата течност. Разбърква се със сместа с лободата....

Пече се до готовност на ориза в загрята фурна на умерена температура. Ако има нужда се долива вода, за да не остане ориза сух....

2

Почистваме ориза и го измиваме. Прибавяме измития ориз и разбъркваме добре. Оризът трябва да стане прозрачен....

Прецеждам олиото и в същата мазнина запържвам ориза и наливам вода да се полусвари, сол на вкус....

Задушава се спанакът с ориза, ситно нарязания магданоз и джоджена. Когато е готово, се разбърква с нарязаният на ситно чесън....
Рейтинг
4
Общо гласували: 6
53
41
31
21
10
Дай твоята оценка: