Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


От оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца....

Сложете в тенджера съставките за пълнежа и ги варете на слаб огън около 5 мин.
Оставете да изстине и в това време направете тестото. Смесете брашното...

2

Нарязва се на тортени парчета
Източник: Il cucchiaio d`argento
Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават...

1

Печете ябълковия пай в предварително нагрята фурна на 170 градуса до златист цвят.
Готовия пай поръсете с пудра захар....

Започваме с тестото. Пресяваме брашното и правим кладенче. Прибавяме яйцата, маслото и захарта. Месим средно твърдо тесто и го разделяме на две части...

Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след което си прибавяме яйцето, лимоновата есенция, захарта и маслото. Разбъркваме хубаво и започваме...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: