Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Добавя се каймата и се запържва. Слага се измития и нарязан спанака и се задушава 15 мин....

В сгорещено олио се задушава лукът и каймата, докато каймата стане на трохи. Прибавят се доматите и подправките, сместа се сваля от огъня....

Най-отгоре и по краищата на баницата се слага масло. Пече се без да се реже.
Македонската баница на баба е готова....

От него трябва да остане малко и за намазване на дъното на тавичката и още една лъжичка за намазване на баницата отгоре....

Поставете солената баница в тавичка и печете на 200 градуса за около 25-30 минути.
Солената баница с кайма и праз е много вкусна....

1

След като е готов, оставяме да поизстине и тогава поднасяме пататника с кайма в кори за баница....

Дърпана баница с кайма е произведение на родното кулинарно изкуство.
Вижте още как се точат кори за баница и как баницата да остане надута....

3
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
53
42
31
22
10
Дай твоята оценка: