Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

И идва най-хубавата част на печеното агнешко бутче на бавен огън - консумацията.
А гарнирано със свежа салатка.. наслада за сетивата....

Измиваме бутчето добре, подсушаваме го и го посоляваме. След това го намазваме с маслото и го поръсваме с черен пипер....

Прехвърлете соса в сосиера и го поднесете с изпеченото агнешко бутче с картофи....

Докато печем агнешкото бутче, от време на време обливаме месото със соса от всички страни.
Агнешкото бутче печено по турски е готово....

За това апетитно печено агнешко най-напред измиваме добре агнешкия бут.
Подсушете месото с кухненска хартия....

Върнете в печката да се запече и свари ориза с печурките. Това печено бутче с печурки е оригинална и много вкусна рецепта за Великден....

Намазва се агнешкото бутче от всички страни и поставяме в широката тава от печката....

След като изтекат трите часа, фолиото се маха и печеното агнешко бутче на фурна се оставя във фурната за още 30 минути или докато агнешкото получи...

Докато месото се пече, приготвям гарнитурата.
Картофите обелвам и нарязвам на средно дебели жулиени....

Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка върху печеното агнешко.
Пълненото агнешко бутче е готово....
Рейтинг
5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: