Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


2

Отгоре слагаме рибата (може да е цяла или рязана), поръсваме с орехите и печем на силна фурна....

След това слагаме 1 супена лъжица брашно за плътност, слагаме пържената риба в готовия сос и поръсваме с магданоза и девесила....

1

Сосът се маха от огъня и се поръсва със сол, захар, млян червен пипер, лимонов сок и всичко се прецежда. Сервира се с варена и пържена риба....

Печената ципура се сервира още топла с така приготвения сос.
Насладете се на неустоима ципура на плоча със сос от домати и каперси!...

Задушават се за 3-4 минути, а след като поомекнат, се заливат с белените домати със соса от консервата....

Сосът се сваля от котлона.
Добавя се захар, сол и черен пипер и всичко се разбърква.
Пъстървата се почиства, измива се и се подсушава....

2

След като е готова, поръсвате със ситно нарязан магданоз, и поднасяте скумрия в тавичка с доматен сос....

Скумрия с целина и доматен сос - нещо ретро от старите кулинарни книги, което винаги ще е на мода за обяд :)
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: