Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршия на каша
Той пък знае рецептата за Туршия на каша от своята баба.
1. Туршията нарязвам на дребно....
Туршия от патладжани
Патладаните се измиват и обелват. Нарязват се на филии по дължина, след което се осоляват и оставят поне за 1-2 часа за да се отдели горчивия сос....
Туршия от диняМалките зелени динчета се почистват и нарязват на парчета. Пълнят се в буркани, заедно с почистените цели глави чесън и лук, нарязан на полумесеци...
4
Туршия от карфиолТуршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация....
4
Туршия от рижикиПонеже тази туршия от гъби е много вкусна, нестандартна за нас и даденото тук количество е сравнително малко, няма опасност да престои дълго....
1
Туршия от лимони
Измийте и нарежете лимоните. Поръсете ги със сол. Объркайте останалите подправки и завържете в парче марля.
Сипете оцета в тенджера, добавете...
Туршия от тиквичкиТиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици.
Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа...
1
Туршия от чушкиИзбират се подходящи чушки, измиват се и всяка се надупчва с вилица.
Нареждат се в съд, затискат се и се заливат със саламурата, приготвена от...
3
Туршия от Индия
Смесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин.
Разсипете зеленчуците...
Туршия на дребно
Нарязваме всичко, предварително измито и почистено, на ситно и правим микс, с който пълним буркани, подготвени с оцет и подправки.
Доливаме с...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: