Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


На всяка земелка изрежете капаче, издълбайте малко от вътрешността и леко намажете с размекнато масло....

В леко затопленото прясно мляко се поставят маята и захарта и сместа се оставят настрана. Брашната се пресяват и се смесват. При тях се слагат солта...

Всичко се разбърква добре и с лъжица се пълнят издълбаните хлебчета. Нареждат се в намазана с олио тавичка....

В част от пресятото брашно се поставят маята, захарта и солта. Разбърква се с лъжица хубаво.
След това се прави кладенче и там се изсипва топлата...

В топло мляко се слага маята, добавят се другите продукти и се замесва меко тесто.
Оставя се да втаса и след това се прави на топки, които се пекат...

Пресявате двата вида брашно, прибавяте маята, солта, захарта, правите кладенче и сипвате белтъка, олиото и хладката вода.
Замесвате меко тесто...

Оставя се да втаса около 1 час и след като удвои обема си, се оформят земелки, които се намазват отгоре с жълтък....

Моите хлебчета ги направих с леко елипсовидна форма. В средата на хлебчето се прави разрез с нож (остър), но не до край....

2

Хлебчетата стават леко хрупкави, консумират се топли.
Оризовите хлебчета са много вкусни....
Рейтинг
4
Общо гласували: 10
54
43
32
21
10
Дай твоята оценка: