Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добруджански Рецепти

Добруджански Рецепти

Прегледай всички 44 подбрани съвети за добруджански рецепти в Gotvach.bg.
Пилешка яхния по добруджанскиПилешка яхния по добруджанскиНашата Пилешка яхния по добруджански е готова!...
Добруджански кебап с гъбиДобруджански кебап с гъби
Този ароматен Добруджански кебап с гъби е готов и може да му се насладите....
Добруджански мекици със содаДобруджански мекици със сода
Добруджанските мекици със сода са много вкусни....
Добруджански сарми в гърнеДобруджански сарми в гърне
В Генерал Тошево, Ути Бъчваров присъства на фестивала на сармата, точно от този тип рецепти за Добруджански сарми....
Добруджански малай като мъфиниДобруджански малай като мъфини
4
В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати....
Добруджански рибник с шаранДобруджански рибник с шаран
Измиваме, изчистваме и режем праза на колелца. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме праза и ориза. Прибавяме червения пипер и разбъркваме...
Добруджански рибник с булгурДобруджански рибник с булгур
Измиваме и почистваме булгура. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото, прибавяме и булгура. Към полуизпържената смес добавяме нарязаните...
Печено агне по добруджанскиПечено агне по добруджански
Измиваме и посоляваме агнешкото месо. Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус. В тенджера със сгорещеното...
Свински кебап по добруджанскиСвински кебап по добруджански
Режем месото на кубчета. Измиваме и изчистваме свинските сърца и черен дроб, нарязваме ги. В сгорещената мазнина пържим месото и добавяме сърцата...
Супа топчета по добруджанскиСупа топчета по добруджански
3
Ситно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца...
Телешко с ориз по добруджанскиТелешко с ориз по добруджански
Забележка: Телешкото с ориз по добруджански може да се направи и в гювечета....
Зелеви блажни сарми по ДобруджанскиЗелеви блажни сарми по Добруджански
Защо по Добруджански ли ? Ами защото в плънката им слагаме сурово яйце - хем за спойка, хем придава по-добър вкус и мекота на плънката....

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: