Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
![Супа топчета по добруджански](/files/lib/250x250/supatopchee.webp)
![Добруджански рибник с шаран](/files/lib/250x250/cooked-carp-sharan.webp)
Измиваме, изчистваме и режем праза на колелца. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме праза и ориза.
Прибавяме червения пипер и разбъркваме...
![Печено агне по добруджански](/files/lib/250x250/pot-dough-meat.webp)
Измиваме и посоляваме агнешкото месо.
Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус.
В тенджера със сгорещеното...
![Свински кебап по добруджански](/files/lib/250x250/cooked-meat-potatoes.webp)
Режем месото на кубчета.
Измиваме и изчистваме свинските сърца и черен дроб, нарязваме ги.
В сгорещената мазнина пържим месото и добавяме сърцата...
![Добруджански сарми в гърне](/files/lib/250x250/dobrudjanski-sarmi-garne.webp)
В Генерал Тошево, Ути Бъчваров присъства на фестивала на сармата, точно от този тип рецепти за Добруджански сарми....
![Новогодишни мезета по Добруджански](/files/lib/250x250/meze-pastarma1.webp)
Свинската рибица се нарязва напречно на парчета с дебелина най-много два пръста.
Слагат се в дълбок съд в готварска сол, оваляни отвсякъде, и престояват...
![Традиционна пача по Добруджански](/files/lib/250x250/pacha-dobrudjanski1.webp)
Добре изчистените и измити субпродукти (свинска глава, свински уши и свински крака) се слагат в голяма тенджера, заливат с подсолена студена вода...
![Добруджански малай като мъфини](/files/lib/250x250/malaimafin.webp)
4
![Добруджански рибник с булгур](/files/lib/250x250/fish-rice1.webp)
Измиваме и почистваме булгура.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото, прибавяме и булгура.
Към полуизпържената смес добавяме нарязаните...
![Агнешко с булгур по добруджански](/files/lib/250x250/bulgur-lamb.webp)
Месото нарязваме на порции. Запържваме го в олиото. Вадим месото.
В същата мазнина запържваме последователно лука, нарязаните чушки и домати, почистения...
![Яйца на очи по добруджански](/files/lib/250x250/dobrudjanskiqicaochi.webp)
Яйцата чукваме внимателно във вряща подсолена вода, в която сме добавили и оцета, за да се забулят. Изваждаме ги и ги поставяме в чиния.
В тенджера...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: