Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добруджански сиренкиРазтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото.
В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата, яйцата...
Добруджански катмиРазтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта.
Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте...
2
Качамак по добруджанскиВ две чинии сипваме от качамака по добруджански, отгоре се настъргва или натрошава сирене, залива се с червения пипер и отново се сипва качамак, сирене...
1
Лучник по ДобруджанскиВ тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов прибавяме и нарязаните пиперки. Задушаваме до готовност...
3
Картофи по Добруджански
В тавата, в която ще се пекат картофите, се задушат нарязаните лук и морков. Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета...
Пача по Добруджански
Има много начини и рецепти за правене на пача, но това е типична пача, която се прави в Добруджанския край през зимата. Яде се замръзнала....
Агнешко по добруджански
Месото се реже на парчета заедно с костите. Доматите се настъргват и се смесват с нарязаните на ситно зелени подправки, черния пипер, солта и олиото...
Добруджански лозови сармичкиИзмийте листата и отцедете. Запържете в малко олио нарязания на ситно лук , добавете ориза и пържете, докато стане стъклен. Оставете настрана да изстине...
4
Добруджански сарми в гърне
В Генерал Тошево, Ути Бъчваров присъства на фестивала на сармата, точно от този тип рецепти за Добруджански сарми....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: