Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Слага се капак и се оставя скаридите да се задушават още няколко минути, докато сменят цвета си. Поднасят се със свежа салата....

Покрийте тигана и оставете да къкри леко, докато скаридите омекнат, но не ги разбърквайте, а от време на време разклащайте тигана....

Скаридите се почистват и се варят в малко вода до готовност.
Оставят се да се отцедят....

В дълбок тиган загрявате зехтина толкова, че парченце хляб да става кафяво за 1 минута....

Първо, махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. След това ги смесете с чесъна, лютата чушка и половината зехтин....

Добавете маслото и го разтопете, прибавете нарязаната люта чушка и скаридите.
Запържете за 1-2 минути....

1

Всяка скарида потапяйте първо в млечната смес, а след това в брашното. Загрейте олиото до 180 градуса и пуснете да се изпържат....

Важно е чесънът да не прегори - не трябва да покафенява. Ако това се случи, ястието ще горчи!
Сега запържете скаридите....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: