Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим Баклава

Как да си направим Баклава

Открий всички 43 кулинарни идеи за как да си направим баклава в Gotvach.bg.
Ябълкова баклава с орехиЯбълкова баклава с орехиПреди да се вдигнат от огън, се добавя канелата и орехите. Задушават се още около 2-3 мин. и се махат от огън....
Домашна баклава с локумДомашна баклава с локум
Така баклавата трябва да престои една нощ и след това може да се поднесе....
Лесна баклава с локумЛесна баклава с локум
Всяка кора се намазва с масло, ръси се с орехи. Слага се парчета локум като предварително локумът се разтяга като руло. След това се навива самата...
Класическа баклава с орехиКласическа баклава с орехи
8
Водата трябва да заври. След това котлонът се изключва и сиропът се оставя за 2-3 минути да се успокои. Залива се вече студената баклава....
Сочна баклава с плънкаСочна баклава с плънка
Сиропира се студената баклава с топлия сироп....
Баклава с готови кориБаклава с готови кори
3
Нареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено масло, слагат се орехите, нареждат се и останалите кори, баклавата се нарязва, залива...
Традиционна баклава с орехиТрадиционна баклава с орехи
1
Залейте баклавата с орехи със сиропа и оставете така за 24 часа, за да поеме сиропа....
Турска баклава с грисТурска баклава с грис
Правилото е топла баклава със студен сироп или обратно. Оставя се за 1 нощ....
Бърза баклава с орехиБърза баклава с орехи
Заливаме с горещ сироп вече изстиналата баклава....
Турска баклава с кадаифТурска баклава с кадаиф
Когато баклавате е готова, вадим от фурната, изчакваме 3-4 минути и заливаме с охладения сироп. Отгоре поръсваме с орехи....
Баклава с нарязани кориБаклава с нарязани кори
Най-отгоре изсипваме останалото разтопено масло и печем баклавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин....
Новогодишна баклава с портокалНовогодишна баклава с портокал
Изстиналата вече изпечена баклава заливам с топлия сироп. Оставям я да отлежи на студено поне 24 часа....

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: